Dine hizmet kesinti kabul etmez

Dine hizmet kesinti kabul etmez

MUSTAFA ÇELİK

Din, efendidir; efendi aramaz. Ona teslim olan, hizmetle mükelleftir. İslam'a hizmette de, her işte olduğu gibi, asıl olan; doğru İslam'ı öğrenmek ve İslam'a layık bir doğruluğu yaşamaktır. Biri ilim, diğeri amel Bu iki esas, hizmet yolunun iki sağlam direğidir. O halde ilk vazifemiz, İslam'ı Ehl-i sünnet inancı üzere öğrenmek ve her öğrendiğimiz hakikati hayatımıza nakşetmektir. Bu yolda en büyük rehberimiz, Peygamber Efendimizin (sav) kutlu hayatıdır. Onun hayatını örnek almak ve yaşamak, İslam'a hizmetlerin en yücesidir. Bundan sonra, eğer bir zarar doğurmayacaksa, öğrendiklerimizi başkalarına da nasihat etmek gelir.

Din hizmetinde ehl-i din ortaktır. Zira dine hizmet, hem bir inanç hem de bir şuuru taşımaktır. Bu şuuru kalbimizde diri tutmalı, evlerimize ve hayatlarımıza taşımalıyız. Unutulmamalıdır ki, dine hizmet; Peygamberlerin kutlu mesleğidir. İslam ümmeti, ancak bu hizmet şuurunu yüreğinde taşıyanlarla yeniden doğrulacak, izzete kavuşacaktır.

Din hizmetinde ehl-i din müşterektir.

Dine hizmet; hem bir inanç ve hem de bir şuurdur. Bu şuuru diri tutacağız. Evlerimize taşıyacağız. Dine hizmet, Peygamberlerin mesleğidir. İslâm ümmeti, ancak dine hizmeti unutmayanlarla yeniden ayağa kalkacak.

Dertleri aşmak, zaman ve mekân ötesinde olmanın rahatlığına ermek isteyen behemehâl dine ve hizmet-i dine dönmelidirler.

"Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû' ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve hududullah'ıAllah'ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü'minleri müjdele." (Tevbe Sûresi 112)

Din hudullah'dır; gerisi ya muhâfız ya da muârızdır. Bütün zamanlarda dinin en güçlü bekçisi dine hizmettir. Dinde değer ifade etmeyen sebeplerle dine hizmeti geciktirenler veya kesintiye uğratanlar mesuldürler.

Dine hizmet eden insan mü'mindir. Mü'min olmayan dine hizmet edemez. Din hizmetini kesintisiz sürdüren mü'mini;

- Allah'a imanı onu ayakta tutar.

- İmanı ile gurur duyar.

- İmanını hayatı bilir.

- Kimliği imanında gizlidir.

- 'Ben mü'minlerdenim' derken, 'Bunun için varım ben' demek ister.

Rasûlüllah sallallahu aleyhi ve sellem Mekke şirk devletini, Mekke şirk devletinden kaynaklanan işkence ve baskıları din hizmetini kesintiye uğratmak için gerekçe yapmamıştır.

1. Kâbe'de namaz kılarken başına deve işkembesi atıldı.

2. Üç yıl ekonomik ve sosyal boykota uğradı.

3. Tâif'te çocuklara taşlatıldı, yuhalandı.

4. Hicrete zorlandı, hapis ve ölüm tehdidi ile yaşadı.

5. Sihir oyunlarına maruz kaldı.

6. Yediği yemeğe zehir katıldı.

7. Bindiği attan düştü.

8. Uhud'da yara aldı, dudağı yarıldı, dişi kırıldı.

9. Akrep ısırdı.

10. Ağır sıtma hastalığından vefat etti.

Şu fâni dünyada Allahın en iyi kulunun çektiği sıkıntılardan bazıları... Psikolojik baskıları söylemeye bile gerek yok!

Dindarlığımız, Allah'tan gelmiş olan dine hizmetimiz kadardır. Dine hizmeti kesintiye uğratmayanlar, yarınlar için umutvar olanlardır. Umut yükümüz, yağmur indiren bulutlardan daha yüklü olmadığı sürece mümin olmanın, dine hizmetle geçen dindarlığımızın zevkini yaşayamayız.