Ba'de harabi'l Gazze

Hayatta "son pişmanlık fayda vermez" gerçeğini ifade etmek için kullanılan "Ba'de Harabi'l Basra" tabirinden mülhem olarak "Ba'de Harabi'l Gazze" tabirini kullanıyoruz. Bade'l Harabü'l Basra... Malumunuz bu bir deyim. Moğolların Basra'yı tahrip edip taş üstünde taş bırakmadıkları vakit, halkın ne yapabiliriz diye bir âlime akıl danışmaya geldiklerinde verdiği ibretli bir cevaptır.

"Biz de Müslümanız" dedikleri halde soykırımcı İsrail ve İstilâcı Amerika'ya karşı direnen Gazze halkına terörist diyenler, cennet ümidi içinde cehennem hazırlığı yapanlardır.

Bir İslâm toprağı olan Filistin'i, Kudüs'ü, Gazze'yi zincire vuran müstevli dayatmaları boşa çıkarmanın yolu, mü'mince bir niyetle caydırıcı kuvvet hazırlamaktır.

"Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez." (Enfal Sûresi 60)

Müslümanların katliamcı, soykırımcı çocuk katili İsrail'i durduramayan, korkutamayan, ürkütemeyen silahları, mühimmatları, orduları yok hükmündedirler. Halkı Müslüman ülkeler, Halkı Müslüman ülkelerin hükümetleri, iktidarları İsrail'e karşı ise, neden Filistin'in, Kudüs'ün, Gazze'nin dışında Müslümanlara ait bir mermi, bir füze, bir bomba soykırımcı vahşi İsrail'e isabet etmez

Gazze'de yaşananları bir Gazzeli mazlum "Dünyanın tüm köpeklerini üzerimize saldılar" diye ifade ediyor. Dinlerini, namuslarını, vatanlarını savunan Gazzeli mücahidlerin başlatmış oldukları Aksa Tufanı'ndan sonra Şeytan Amerika birinci dakikasında bütün silahlarıyla, ordusuyla İsrail'in yanında oluğunu beyan etti. Sekiz aydan beridir Amerika'nın refakatinde, küresel eşkıya İngiltere'nin bekçiliğinde her gün İsrail tarafından bombalanan, her beş dakikada bir çocuğunun öldürüldüğü Gazze, insanlığın ölüm ilanıdır.

Evet, İsrail'in çoban köpeği görevini icra eden ABD devreye girdi. Taşların bağlanması komutunu vermek ve terörist İsrail'e aleni destek vermek için bölgeye konuşlandı. Mahalle kabadayısı edâsıyla "yelteneni pişman ederim" diye nâralar attı ve taşlar bağlandı. Taş atmak yasaklandı; bombalar serbest bırakılarakGazzelilerin üzerine yağmur gibi yağdırıldı.

İslâm coğrafyasındaki devletler başta olmak üzere çağdaş dünyanın suratına okkalı bir şamar gibi inen Gazzeli mazlum yiğidin son cümlesi ise insanlığın ölüm ilanından başkası değildir:"Araplar da dâhil tüm dünya bizi yalnız bıraktı!" Kim ne derse desin, Aksa Tufanı'nı başlatan ve tek başına Amerika- İsrail ve Batılı Gâvur devletlere karşı direnen Gazze, canlı cenazeler çağının tefsiridir.

Gazze'de taş üstünde taş, omuz üstünde baş kalmadıktan sonra birtakım kararlar vermenin ne faydası olacak Sekiz aydan beridir katil İsrail ile kesintisiz devam ettirdiğin ticareti bugün kessen ne yazar. Her şey vaktinde güzeldir. İsrail kaba kuvvet demektir. Kuvvetten başka hiçbir dilden anlamaz. Gemileri yakan Tarık bin Ziyad çıkmadıktan sonra, Selahaddin-i Eyyübi gibi İslâm birliği tesis edip Haçlılara karşı koyamadıktan sonra, hem bu aşamadan sonra en anlamlı protesto bile Ba'de Harabu'l Gazze diye vicdan sızısı bir onaya mahkûm kalacaktır. Tarihin yazdığı bir hainler defteri var. O deftere isminiz yazıldıysa bu size azab olarak yeter.