'Rüzgârınla aydınlat bizi!'

İngiliz şirketi "Alpha 311", şu sıralar başkent Londra'da farklı bir şeyler deniyor. Yenilenebilir enerji çözümleri konusunda bugüne kadar yapılmış farklı rüzgar türbini uygulamalarını örnek alan bu yeni sistem, normal rüzgarları veya deniz dalgalarını değil, otomobillerin çıkarttığı rüzgarı elektrik enerjisine dönüştürüyor.

Şirketin CEO'su Barry Thompson'ın pandemi döneminde evinin arka bahçesinde tasarlayıp denemelerini yaptığı bu yeni tip türbinler, F1 otomobilleri gibi pahalı bir madde olan karbon fiberden yapılmış, yani hafif ve dayanıklı. En az 1.8 metre uzunluğunda olan bu türbinler, sadece havadaki rüzgardan değil, yoldan geçen otomobil ve otobüslerin yarattığı yapay rüzgardan da faydalanıyor. Trafiğin olduğu hemen her yere takılabileceği söylenen bu türbinler, yol aydınlatmaları, sokak lambaları için kullanılabilirken, artan elektriği şebekeye de verebiliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Peki ne kadar elektrik üretebiliyor Thompson, türbinin önünden 80 kms hızla geçen bir otomobilin 20 kms'lik bir rüzgar yarattığını, bunun da türbini çevirmeye yeterli olduğunu kaydediyor. Otoyola kurulacak her bir türbinin, 300 watt'lık bir güneş panelinin 30 katı elektrik üretebildiğini vurgulayan Thompson, türbinlerin kurulum yerinin otoyolların yoğunluğuna bağlı olarak dikkatlice seçilmesi halinde, çok daha verimli olabileceğini belirtiyor. Alpha 311, şimdiden 117 ülkeden teklif ve sipariş almış bile...

İnternetten özel indirimli

Toyota'nın makyajlanan dinamik ve sportif modeli Corolla Hatchback Hybrid, internetten satışa sunulmaya başlandı. Toyota'nın 5. jenerasyon hibrit teknolojisine sahip Corolla Hatchback Hybrid modeli, www.toyota.com.tr adresinden rezerve edilebilecek.

Corolla Hatchback Hybrid satın almak isteyen müşteriler online rezervasyon yoluyla oldukça kolay bir şekilde satın alma yolculuklarına başlayabiliyor. Corolla Hatchback Hybrid, Aralık ayı sonuna kadar online rezervasyona özel fiyatlarla alınabilecek. Araç, online rezervasyon sistemine özel olarak 220 bin TL'ye varan indirimle 1 milyon 270 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Özel fiyatlarla Corolla Hatchback Hybrid modeline sahip olmak için kullanıcıların www.toyota.com.tr internet adresine girip, tercih ettiği versiyonu ve teslimat için tercih ettiği bayiyi seçmeleri yeterli. 20 bin TL'lik ön rezervasyon ücreti ödendikten sonra, satın alım işlemi ve kalan ödeme Toyota'nın Türkiye'nin dört bir yanında yer alan yetkili satıcılarında tamamlanacak.