Elektrikli dev geldi

Çinli elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD, Türkiye pazarına resmen girdi. Kasım ayında tek modelle satışlara başlayacak BYD Türkiye, 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren yeni modelleri de devreye sokacak.

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams), geniş ürün gamıyla Türkiye pazarına resmen giriş yaptı. Aynı zamanda Toyota ve Lexus'un da Türkiye distribütörü olan "ALJ Türkiye"nin çatısı altında Türkiye'ye gelen BYD, Kasım'da öncelikle "ATTO 3"ün satışına başlayacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

2003'den bu yana 5 milyonun üzerindeki satış adediyle elektrikli araç sınıfında lider olan BYD, Türkiye pazarında da satışlarına başlıyor. Yüksek menzil, performans ve güvenliği bir arada sunan "Blade Batarya" teknolojisiyle de pazarda öncü rol oynayacak BYD, Kasım ayından itibaren C segmentindeki SUV modeli "ATTO 3" ile pazara giriyor. BYD Türkiye, 2024'ün ilk çeyreğinde de "SEAL" ve "HAN" modellerini getirecek. "SEAL U", "TANG" ve "DOLPHIN" gibi diğer modellerinin de 2024'te pazara sunulması planlanıyor.

Dijital bayilik

ALJ Türkiye Başkanı ve CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bir lider markayı daha Türkiye'ye kazandırdıklarını belirterek "BYD'nin geniş ürün gamıyla farklı müşteri kitlesine hitap eden elektrikli modellerinin, Türkiye'deki otomobil kullanıcıları tarafından büyük beğeni toplayacağından eminiz" dedi.BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun ise, 2024'te 20'nin üzerinde bayiye ulaşmayı planladıklarını kaydederek, Kasım'da satışların başlamasıyla birlikte "BYD Dijital Bayi" sistemini de devreye alacaklarını söyledi. Ergun, "BYD, tüm modellerinde 8 yıl200.000 km garanti sunan tek marka olarak öne çıkacak" dedi.Ergun, "İlk etapta yüzde 10 ÖTV dilimine giren iddialı C SUV modelimiz BYD ATTO 3 ile pazara giriş yapıyoruz... Lansmanla birlikte BYD ATTO 3 için online talepleri almaya başlayacağız" diye konuştu.

Ailenin sportif SUV'u

Markanın yeni e-platform 3.0 ve Blade Batarya teknolojisiyle donatılan ATTO 3, şık tasarımı, yüksek verimliliği ve performansı bir arada barındırıyor. Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alan ATTO 3, 150 kW güç ve 310 Nm tork değeriyle birlikte 0-100 kms hızlanmasını sadece 7.3 saniyede tamamlıyor. ATTO 3, WLTP ölçümlerine göre karma kullanımda 420 km, şehir içinde ise 565 km menzil sunuyor. ATTO 3, yüksek verimliliğinin yanı sıra 15.6 kWh100 km enerji tüketimiyle de dikkat çekiyor. ATTO 3, 150 kW DC şarj ile yüzde 30'dan yüzde 80'e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ioniq 6 da yollara çıkıyor


Hyundai'nin tamamen elektrikli araçlara (BEV'ler) adanmış "Ioniq" markası altındaki ikinci modeli olan Ioniq 6 Türkiye'de de satışa sunuldu. D-sedan segmentinde konumlanan Ioniq 6, Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller arasında en düşük sürtünme katsayısına sahip modellerden biri.

Aracın aerodinamik görünümü, "aktif hava kapağı", "tekerlek hava perdeleri", "entegre arka spoyler" ve "tekerlek boşluğu azaltıcılar" gibi çeşitli tasarım öğeleriyle destekleniyor. Dokunmatik ekranlı 12.3 inç gösterge paneli ve yine 12.3 inç tam dokunmatik bilgi-eğlence ekranı, modüler panelle yeni nesil dijitalleşmeyi vurguluyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ioniq 6'da iki farklı batarya seçeneği bulunuyor. Aracın 519 km menzil sunan 77,4 kWh bataryalı 4 tekerlekten çekişli (AWD) ve çift motorlu seçeneği325 PSgüç ve 605 Nm tork üretiyor. Arkadan itişli tek motor seçeneğiyse 53 kWh'lik standart batarya ile 429 km yol gidebiliyor. Bu versiyonun gücü 150 PS, enerji tüketimi ise 100 km'de 13,9 kWh (WLTP birleşik). Araç, ultra hızlı 350 kW'lık bir şarj cihazıyla yalnızca 18 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj ile 351 km bir menzile ulaşabiliyor.

MG Türkiye ödüllendi yatırıma aday olabilir!