Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demek istedi

Cumhur İttifakı'nda yerel seçimlere doğru nefesler tutuldu ve adayların açıklanması için geri sayım başladı.

En çok merak edilen, Cumhur İttifakı'nın Ankara ve İstanbul adaylarının kim olacağı.

Muhalefet kanadında kıyametler koparken, Cumhur İttifakı cephesinde kendinden emin olmanın getirdiği bir sükûnet söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçimler ve adaylar konusundaki sorulara; "Bizde kavga gürültü yok işimize bakıyoruz" diye yine sükûnetle karşılık veriyor.

Yerel seçimlere tekrar döneceğiz ama Erdoğan'ın bir numaralı gündem maddesi Filistin ve Gazze olmaya devam ediyor.

İsrail'in, Filistin ve Gazze'de uyguladığı devlet terörü konusunda adeta dünyanın sözcüsü konumunda olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri törenindeki konuşmasında "2024" vurgusu dikkatimi çekti.

Erdoğan, her zaman olduğu gibi İsrail zulmüne sesini yükseltirken; "İnşallah 2024 zalimlerin hak ettiği cezayı gördüğü, mazlumların yaralarının sarıldığı bir yıl olacaktır diye inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı, 2024 vurgusunun hemen öncesinde de, Gazze'ye karşı dünya liderlerinin eli-kolu bağlı duruşunu eleştirerek şu cümleleri kurdu:

"Tarih bu iğrenç tabloyu, buna yol açanları, buna göz yumanları, bunu meşrulaştırmaya çalışanları hak ettikleri şekilde yargılayacaktır. Biz bu yargılamanın tarihe bırakılmadan hemen yapılması gerektiğine inanıyoruz. Başlattığımız girişimler dünyada giderek daha güçlü destek buluyor."

2024 FİLİSTİN YILI MI OLACAK

Dünya siyasetini çok iyi okuyan ve dünya liderleri ile Filistin konusunda sürekli temas halinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından:

Devletler ve devlet yöneticileri nezdinde, İsrail'den yana esen rüzgârların 2024 yılı içinde Filistin'den yana esmeye başlayacağını,

1949'dan beri zulmünü ve işgalini sürdüren İsrail'in ve yöneticilerinin yargılanmaya başlanacağını,

2024'ün "Filistin'in haklı davasının daha çok anlaşılacağı Filistin Yılı" olacağına ilişkin güçlü kanaatleri olduğunu anladım.

"NETANYAHU HESAP VERECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta başında yaptığı ve bizim de katıldığımız, Macaristan seyahatinden dönüşte de sorularımızı cevapladı. Yine gündemin ve soruların başında İsrail'in devlet terörü vardı. Erdoğan; "Netanyahu hesap verecek" dedi.

Erdoğan, "Gazze kasabı" Netanyahu'nun 2024'te koltuğunda kalamayacağını inanıyor:

"Netanyahu'nun gidici olduğunu herkes görecektir. Ancak koltuğunu bırakıp gitmek onu kurtaramayacak. Mazlumların hesabını sormak için peşinde olacağız."

Cumhurbaşkanı, Gazze'nin intikamının mutlaka alınacağına olan inancını da;