Murat Kurum, İstanbul'u kazanacak aday mı İmamoğlu ne tepki verdi Ankara'da son durum ne

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul için aklındaki isim başından beri Murat Kurum'du.

Murat Kurum'un 29 Kasım'da attığı "Yeniden İstanbul" twiti de aslında bunun işaretiydi.

İstanbul'un kent sorunlarını çözmek, özellikle en büyük açmazı kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için Kurum, İstanbul'a biçilmiş bir kaftandı.

İnsani özellikleri de göz önüne alındığında, Erdoğan'ın Murat Kurum tercihinde isabetli bir karar aldığı görülüyor.

MURAT KURUM MU

EKREM İMAMOĞLU MU

Murat Kurum, mütevazı duruşu, alçak gönüllü tavrıyla içimizden biri havasını veriyor. Ekrem İmamoğlu kibirli hali, tepeden bakan egosuyla her daim tepki çekiyor.

Murat Kurum konuşurken, jest ve mimikleriyle insanlara "sempatik" geliyor. Ekrem İmamoğlu, çıkışlarıyla, attığı havalarla, burnu Kaf Dağı'nda "antipatik" bir kişilik sergiliyor.

Murat Kurum, işçileriyle simit-peynir kahvaltısı yapan işadamı, Ekrem İmamoğlu çalışanların yüzünü bile görmediği her akşam boğazda balık-rakı sefasında müsrif bir patron görüntüsünde.

Murat Kurum uzlaşmacı, çözüm odaklı, İmamoğlu kavgacı, "çözümsüzlük" odaklı kişilik izlenimi bırakıyor.

MURAT KURUM HALKIN İÇİNDEN BİRİ

Murat Kurum, her gün selamlaştığınız, çok tanıdık, samimi bir dost izlenimi veriyor. İmamoğlu, bayramdan bayrama el sıkıştığınız çok uzak bir akraba gibi.

Murat Kurum, İstanbul'un biriken sorunlarını çözmek için hevesli ve heyecanlı, İmamoğlu "şu tatili bitirelim hallederiz abi" havasında.

Murat Kurum'da devlet adamı ağırlığı ve ağırbaşlılığı, İmamoğlu'nda kayak tatilini hiçbir şeye feda etmeyecek, şımarık ergen tavrı hakim.

İMAMOĞLU DEMORALİZE

BİR EKİPLE ÇALIŞACAK

Murat Kurum, "yeniden İstanbul" sloganı ile kaybettiğini kazanmaya bilenmiş, hırslı ve inançlı bir ekip ile çalışacak. İmamoğlu ise, "bir bilinmez"e yolculuk gibi, partisi ve genel başkanı ile kavgalı bir adayı desteklemek zorunda, "demoralize" bir ekiple yol alacak.

İmamoğlu, seçim meydanlarına Kılıçdaroğlu'nun desteğinden yoksun çıkacak. Özgür Özel ise sürekli kendisini "refüze" eden İmamoğlu'na ancak "göstermelik" bir destek verebilir. Bu kez İmamoğlu'nun yanında, Canan Kaftancıoğlu gibi bir "organizatör" de olmayacak.

Murat Kurum, başta kentsel dönüşüm olmak üzere İstanbul'un sorunlarına kenetlenen bir başkan olmayı düşlüyor. İmamoğlu ise; "Ben belediye başkanı değil cumhurbaşkanı olacak adamım" güdüsüyle, belediye başkanlığını; önce CHP Genel Başkanlığı, ardından Cumhurbaşkanlığı için bir basamaktan ibaret görüyor.

Murat Kurum; başarılı bir bakanlık döneminin ardından, İstanbul için umut vaat ediyor. İmamoğlu ise başarısız belediye başkanlığı dönemini algı operasyonlarıyla gizlemeye çalışan