'SARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜ'

1

En lümpeninden en entelektüeline bilumum Atatürkçüler, Mustafa Kemal'i fiziken resmetmeye kalktıklarında mutlaka şu şablona takılıp kalırlar; 'sarı saçlı mavi gözlü'.

Ezkaza birisi; sarı değil kumral, mavi değil açık diye hafiften itiraz etmeye kalksa gelsin isnat ve töhmet, yürüsün halleri...

Cahil-cühela Atatürkçüler bilmezler ki 'sarı saç-mavi göz' öykünmeciliği Batının daha zahmetsiz ve masrafsız onları yönetmek için boyunlarına taktığı kelepçedir.

2

Ukrayna-Rusya savaşı bize gösterdi ki; Batılı ülkeler başta Suriye olmak üzere Güneyden gelen, genellikle esmer sığınmacılaragöçmenleremültecilere kapılarını kapatmak için her türlü insanlık dışı tedbire başvururken; Ukrayna'dan gelen sarı saçlı mavi gözlü sığınmacılara hiç itirazsız kucak açmışlardır.

Yani ortada buz gibi ayrımcılık ve ırkçılık hükümfermadır. İnsan hakkı ihlalleri söz konusudur.

3

Geçenlerde İzmir'de, ebleh kadınların ve gerzek ergenlerin kışkırtmasıyla ve taciziyle yolcu otobüsünde bulunan Suriyeli kadınlar ve çocuklar tacize uğrarlar ve otobüsten inmek mecburiyetinde kalırlar.

Eğer o kadınlar ve çocuklar Suriyeli değil de Ukraynalı, esmer değil de sarışın olsalardı tıpkı Avrupa'daki gibi hiçbir sataşmaya ve tacize maruz kalmazlardı. Hele Müslüman değil, Hıristiyan ya da dinsiz, başörtülü değil dekolteli olsalardı...

Ne yazık ki Türkiye'de Batı öykünmeciliğiyleoperasyonuyla mankurtlaştırılmış böyle bir kitle var.

4

O eblehler, gerzekler bilmezler ki bu Anadolu toprakları, ta tarihin derinliklerinden bu yana göçmenlere yurt olmuştur, bir ana gibi kucak açmıştır.

Hele olayın gerçekleştiği İzmir... İzmir Osmanlının levanten, yani yabancıların yaşadığı şehirlerden birisiydi. Sonra Balkan mağlubiyetlerinden ve mübadeleden sonra Rumelili göçmenlerin akınına uğradı. Yetmedi civar illerden de iç göçe maruz kaldı.