Değişen ne

CHP'de genel başkanlık yarışı artık netleşti. Bir yanda Kılıçdaroğlu, diğer yanda İmamoğlu'nun desteklediği Özgür Özel yer alıyor. Özel kendince parti yönetimine eleştirilerini sunarak beklenen adaylığını açıkladı.
Aslında kulisleri takip edenler, Özel'in emanetçi bir aday olduğunu biliyordu. Ancak İmamoğlu bunu daha da açık hâle getirdi ve Özel'e desteğini bir tweet'le verdi. Değişim teması yine merkezdeydi. CHP değişirse Türkiye değişecekmiş.
Diyelim ki, bu önerme doğru. Diyelim ki, CHP değişirse Türkiye değişir. İyi de CHP nasıl değişir Kılıçdaroğlu gidip Özel gelirse veya Özel de gidip İmamoğlu gelirse CHP değişmiş mi olacak
Mesela bu değişim ne yöne olacak Daha milliyetçi bir CHP mi göreceğiz Daha küreselci mi olacak Daha Atatürkçü mü olacak Yoksa Atatürk bütünüyle mi unutulacak HDP ile işbirliği devam mı edecek Hangi tür ekonomi politikaları önerecek Terörle nasıl mücadele edecek Partinin temel kimlik ilkeleri neler olacak
Bu soruların yine tek bir cevabı yok. Sadece "Kılıçdaroğlu gitsin de ne olursa olsun" havası hâkim. Sanki Kılıçdaroğlu gidince bütün sorunlar çözülecekmiş gibi bir basitliğin içine düşülmüş.
Bu da tek başına bize aslında hiçbir şeyin değişmeyeceğini, bu değişim denilen şeyin bir siyasi programının olmadığını ve koltuk kavgasından ibaret olduğunu gösteriyor.
Daha adaylığını bile açıklarken Özel'in, Sezgin Tanrıkulu hakkında yaptığı açıklamalardan