Oturan sıfır Ayşenur

Birileri, gecenin bir vaktinde manasız bir şekilde kapısı açılıp kapanan buzdolabı gibi... O kapıya giderken amacın var gibi lakin uzun süre bakıştığın dolma tenceresinden bile kapat ulan bozulacağız diye azar yiyecek saçmalıktasın.

Ayşenur da böyle, uzun süre aşındıracağı kapı buzdolabı kapısı olabilir. Acı gerçekler pazarda satılmadığı için şimdiye kadar karşılaşmamıştı.

Biteviye mızmız, küçük poşet çok hışırdar kavlinden kısık ateşte saldırgan.

Hintli bir bilgin hatadan hakikate geçilmez, hakikatten hakikate geçilir diyor ya bizimki de o hesap, hatanın madeni.

Halk Tv'de Medya Muhallebicisi adında bir program yapmasını arzu ederdim lakin şartlar onu Medya Mahallesi adına itekledi.

Değişik bir yozluğu vardı pardon öyle bağnazdı ki yozluğunu bile değiştirmiyordu. Yoga minderi üzerinde hımm'layan acemi aylak gibi bazen, garip hareketlerin ana bayisi, bazen de yabancısı olduğu konuya geçerken uğramış komşu.

Kilerdi Ayşenur, el sürülmeye tenezzül edilmemiş bağnazlıkları bile atmaya kıyamayan hurdacı.

Tam bir kavgası var en azından diyeceğim yerde, her programda cakkıdı şuppidi malulen emekli huni, pınıyır bohçacısı Emin'le diyalogları geliyor aklıma.

Bazen "Hayırlı Cumalar"a bazen " Allahın selamına" bazen üniversite öğrencilerinin kurdukları iftar sofrasını aşağılamasına, en minik Arapça kelimeye takılıp titreşime alınmasına bunların hepsi bayık, daha önce tepinilmiş, reçinesi çıkarılmış konulardı ama Ayşenur hep eski derelerde oltacıydı...

Örümcek bile bunlar kadar ağ bağlamıyordur... Dere yosunlarına derya anlatılmaz... Kadın yerdeki basma fistan paraşüt gibi ruhunun yükseğinde kalan konulara oturduğu yerden açıldı ve işte bu sefer çakıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılacağı gün İçişleri Bakanlığı'nın önünde bombalı bir terör saldırısı gerçekleştirildi iki polisimiz yaralandı. Ayşenur Aslan'ın canlı bombaya tepkisi "Belki kendisini patlattı denilen şahıs üzerinde patlayıcı olduğunu bilmiyordu çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez durup dururken kendisini patlatmış. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde"..