Bizi bir ah fazlası, bir dua eksiği bitirecek!

Yalnızlık, böyleydi işte; yüzüne bile bakmadığın bütün duyguları tatman için kurulmuş kocaman bir yer sofrası. Kalabalıklarla paylaştığın her türlü duygu, eninde sonunda dişlerinin arasını sızlatan bir kırıntıya dönüşüyordu.

.....

İnsan, yüksek sessiz bir mağaradır. Keşke merhamet kıtlığına karşı bütün iyi şeyleri, kış erzakları gibi yığabilseydik. "Acı, sadık köpeğidir insanın kader istemedikçe kovsan da gitmez" demiştim değil mi. Bir insanın yüzünde en taze çiçektir acısı; solmaz. Babasıyla bir yolculuğa çıktı siyah tenli kız. Belki de ırkçıların arasında tek dönüş biletiydi bembeyaz dişleri o yüzden onlara çok iyi bakıyordu. Siz hiç çürük dişli bir siyahi gördünüz mü Tek dönüş biletleri bembeyaz dişleri olan siyah tenli mazlumlar.

Hatırlayın bundan bir yıl önce bir görüntü izledik.

İspanya Başbakanı siyahi bir kadınla tokalaştıktan sonra elini silkelediği görüntü ve o elden kimler dökülmüştü biliyor musunuz Aramızda ıkınarak yalan söyleyip mazlumları diş kovuğunda zavallı bir et parçası gören rütbeli faşist! Adını buraya yazmamayım. İspanya Başbakanı elini silkeledi ve ırkçı şeref züğürtleri toz kaldırdı.

Daha açıkça yazayım. Yine bundan bir yıl önce.. Haliç metrosunda bir olay yaşandı.

Siyah tenli bir baba evladıyla metroya biniyor. Yanında ağzını bezlemeyi unutmuş ırk gevişçisi kaba et sırf tenleri siyah diye baba ve kızına böğürüyor. Siyah saçlı, siyah tenli kız, bembeyaz şaşkınlığıyla babasına bakıyor. Sonra o büyükbaş, ağzını mabadının hoparlörü olarak kullanıp gidiyor.

Siyah tenli kız, öyle cennet zeytini gibi parlayan şaşkınlığıyla bakıyor etrafına. Siyah tenli kız aslında şaşırmıyor çünkü diyor içinden "Burada da kötüler var".

Dün yine bir görüntü izliyoruz.. İzmir'de otobüste üç Suriyeli kadın önce yumruklandı, hakarete uğradılar.. Çocuklarıyla beraber otobüsten atıldılar. Otobüstekiler fıstık krizine girmiş salyak enikler gibi bağırıyorlar. Erdoğan'ı arayın Erdoğan'ı.. Ohhh Ohhh hadi defolun ülkenize.

Camları irin ve cerahat buharı o otobüsten atıldılar. Çocuklar sessizce ve korkarak hangi duayı ediyorlarsa, yüksek sesle amin diyeceğim acı bir görüntü.