Maç değil, "ilaç"!..

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Rekabet, goller, puanlar, kartlar bir yana Kayseri sahasındaki kıran kırana yiğit mücadele ve yedi golle süslü seyir zevki yüksek futbol için, rakipler de dahil her Süper Lig mensubu minnet duymalı Kayserispor ile Fenerbahçe'ye.
Kutlamalı, teşekkür etmeli. Futboldaki kaostan çıkış, sadece değiştirilen isimlerle olmayacaktır Sahada hakiki mücadeleler de lazım bir yandan. Bu zamanda bu futbol ve bu mücadele, ağır yaralı ligimize ilaç oldu, pansuman yaptı sanki.
Düşünsenize "Hır-gür" yetmemiş hakemi yumruk yemiş, tekmelenmiş Takımı sahadan çekilmiş, rakip üçlü çektirmiş Federasyonu miadını doldurmuş, hala farkına varamamış
Milliyet'e göre "suyu çıkmış", Hürriyet'e göre "Sirke dönmüş" Süper Ligimiz
Tüm unsurlarıyla "toplu" intihar eğilimdeki ulusal organizasyonun, hadi "iflas" demeyelim; "konkordato sezonunda" başlangıcı nezaket ve saygı temalı, doksan dakikası mücadele ve gollerle bezeli bir maç çıkıyor ortaya.
Gerçi, "siyah giyen adamlar" yine yaptılar yapacaklarını!.. Galatasaray derbisi arifesi Fenerbahçe, Fred ve Mert Hakan'ı kırmızı kartla kaybetti.
Unutturmuyorlar kendilerini!
Uzatmaların son saniyesinde Fenerbahçe ceza sahası önünde gri bir serbest vuruşa itiraz olur tabi. Belki aşırıydı. Lakin agresif itirazın derinlerinde yatan da Süper Lig'in içinde yaşadığı atmosferdir, güvenilmeyen hakemlerdir, VAR hakem ilişkisindeki sorunlardır, çözümün değil sorunun parçası olan TFF'dir emin olun.
Maça gelince Aslında derbiyi hesaplayan İsmail Kartal, sarı kart sınırındaki İrfan Can ve Crespo'yu sakınarak bir kadro kurmuş, ikisini de kulübede tutmuştu. Bir de savunmada Serdar Aziz değişikliği vardı ki, ancak üçte iki tutturdu Fenerbahçe hocası!
Maç eksiği yüzünden şimdilik bir gol bir asistle yetinen Cengiz, gün itibarıyla takıma dönmüştür ve Fenerbahçe hücum hattında radikal değişiklikler vadetmektedir. Dzeko'ya biçilmiş kaftan ortalara, uzaktan şutlarına bile başladı sahada kaldığı sürece Cengiz.
Sonra Bathsuayi Fenerbahçe'nin dört golünden üçü onun. Deplasmandaki bu performansın Bathsuayi'nin duygusal karakterini ne denli okşadığını ve en azından ligin ilk yarısı bitene kadar verimini ne kadar arttıracağını siz hesaplayın artık.
İsmail Kartal'ın tek yanıldığı Serdar Aziz'di ki, Kayserispor'un ilk golünde rakibe büyük katkısı vardı!.. Kemen'in attığı gole Cordozo'yu kaçırarak sebep olmak hatasını, İsmail ile paylaşmış olmasaydı, sorumluluğu yarı yarıya azalmasaydı, şu stoper yokluğunda bile hüküm verilirdi kendisi hakkında.