Kurtlar Vadisi 'Futbol'!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Yerkürenin hiçbir coğrafyasında bizdeki kadar "ateşli", bizdeki kadar "çılgın" futbol unsurları bulamazsınız. Topçusundan seyircisine, antrenöründen yöneticisine tek kelime ile "çılgın" futbol insanlarımız her an "heyecan" vaat etmekte meraklısına.
Daha ne beklenir ki, futboldan!
Dev arenalardan semt sahalarına kadar öyle dramatik, hatta kimi zaman "trajik" bir top oynanıyor ki, bırakın sahadakileri, tribünden seyretmeye bile mangal gibi yürek gerek!
Lakin "marka değerimiz" neden yerlerde, seyirci neden az, naklen yayın nasıl oluyor da "Kurtlar Vadisi" dizisinden az para kazandırıyor; onu anlayamıyoruz bir türlü.
Bakınız Yeşil Esenyurt Spor Kulübü ile Kafkas Kartalları Spor Kulübü Avcılar Stadında (Atatürk demeye dilim varmıyor) önceki gün karşı karşıya geldi.
U-14 Amatör Lig maçı Yani futbolcular hukuken de biyolojik açıdan da "çocuk" kategorisinde.
Ama ne hırs ne mücadele ne cesaret
.Tribünler ha keza
.Oynayan, oynatan, izleyen kim varsa, hepsi mermiye kafa atacaklar neredeyse!
Kafkas Kartalları Teknik Direktörü Ahmet Turan, rakip takımdan Efe Kızıl Ateş'e tokat atınca, derhal gereği yapılıyor ve tribünler de aşağı inip kavga çıkıyor sahada. Polis ayıramıyor; havaya ateş açıyor.
Hem de "yaylım ateş"!
U 14 maçında "14'lüler" şarjör boşaltıyor havaya.
Sorarım size Dünya'nın hangi coğrafyasında henüz 15 yaşına basmamış çocukların maçına gidip, böylesine bir adrenalin havuzunda yüzebilirsiniz
Bir de "alt yaşlarda gerekli eğitim verilmiyor futbolcu adaylarına" diye bir şehir efsanesi var değil mi Eğitimin dik alası oysa.
O çocuklar büyüyünce taraftara silah çekecek, gazetecinin gırtlağını sıkacak, hastane basıp sağa sola sıkacak, parasına göz diken Ponzi'ci hanımefendiyi darp edip fahiş faizin iki katını koparacak.
Futbol da oynarlar bu arada tabi! Olmazsa yabancı futbolcu var.
Amatör maçta bile çocuklarımız saç tellerine kadar motive. Seyirci öyle. Yöneticiler, teknik direktörler kim bilir ne feci bir futbol ikliminde filizlenip serpilmişler, şimdi tüm "bilgi ve birikimlerini" yeni nesillerin önüne seriyorlar.