Derbinin sırtında 'yumurta küfesi'

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sorumluluk taşımayan, başkasının yerine uçup kaçan, kolayca eş boşayan bekarlara "senin sırtında yumurta küfesi yok" der geçilir kestirmeden.
Ya da tersi
Mesuliyet altında ezilen, zor durumda, alengirli pozisyonda olanların endişesi, sırtındaki hayali yumurta küfesi ile tarif edilir.
Bir yanlış adım, bir hata; gitti yumurtalar!
Tıpkı Fenerbahçe-Galatasaray derbisi gibi.
Kazanan takımın şampiyonluk şansı, kaybeden hocanın çizilecek karizması, ezeli rekabet falan değil konu. Çok daha büyük ve önemli. Eşikteki tehlike ulusal boyutta çünkü.
Herkesin bildiği gibi statlarımız "Yanardağ Krateri" Her hafta kimi titriyor, kimi tütüyor. Çatlaklardan sızan "Kızgın magmalar" sürekli birilerinin canını yakıyor, hepimizin canını sıkıyor.
Büyük infilaktan endişe ediliyor ki, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi Hawai'deki "Mauna Lao" oluyor. Yani, en aktif yanardağ.
Besbelli, Süper Lig'in geleceği bu derbinin yaratacağı yumuşama veya patlamaya göre yazılacak.
Ya infilak ya sükunet
Açıkçası, ben hakem olsam milyon verseler yönetmem bu derbiyi. Bırakın kötü niyeti bir tarafa Ufak bir hatayla, yanlış çıkan kartla, gri bir penaltıyla, hatta tersine çalınan faulle, futboldaki adalete inanmayan tribün dolusu insanı galeyana getirmek, uçurum kenarındaki Süper Lig'i aşağı yuvarlamak da var sonuçta.
Eğri oturup doğru konuşalım.
Öyle bir futbol iklimindeyiz ki, futbolu Emniyet Genel Müdürlüğü kapısına teslim etmeye az kaldı. Oksijen yok Dolandırıcılık, tefecilik, çıkar amaçlı çete kurmak, saldırı, tehdit, hakaret, etnik bölücülük, görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, toplumu kin ve düşmanlığa sevk etme soluyoruz her nefeste. Otuz iki kısım tekmili birden top oynuyoruz.
Kimin asabı rölantide
Kim kimden emin
Benzin alırken cigara yakmak kadar vahim futbolu konuşmak bile.
Hele oynamak
Hele derbi
Hele kazanan belki de şampiyon olacaksa!
Evet, "şampiyon olacaksa" Çünkü ligin sonu, belki yarın belki yarından da yakın! Futboldaki olaylar küllenmez yükselirse, ne olacak "Paydos" edip lidere şampiyon diyerek bitirmekten başka çare kalır mı Elbette ağzımızdan yel alsın ama bu olasılığa "imkansız" diyen var mı Olamaz Çünkü işin nereye varacağını kestiremiyoruz şu anda.