Yerleşimciler

Çoğu parmak arası terlik giyiyor. Erkekler şortla, kadınlar göbeği açık kıyafetlerle geziyor. Hatta aralarında plajlarda sere serpe yatmış, mayo ile güneşlenenler bile var.

Hepsinin ortak aksesuarı taşıdıkları otomatik silahlar. Sokağa onlarla çıkıyorlar. AVM'lere onlarla girip lüks alışverişler yapıyorlar.

Her yerde fotoğrafını görebilirsiniz. İsrail'de "yerleşimci" adı verilen kişiler bunlar. Bazıları o silahları bebek arabalarının üzerine asmış. Böyle yaşamak zorundalar. Uzaktan bakınca ne kadar ürkütücü ve korkunç bir hayat değil mi Ne çarpıcı bir algı çalışması!

Peki elde-omuzda silah gezdikleri yerler nereleri..

Babalarının malı değil, başkalarının toprakları. Tankla-topla gelmişler işgal etmişler, üzerine çökmüşler. Tepe tepe kullanıyorlar. Alabildiğine sömürüyorlar.

Hatta o toprakların asıl sahiplerini belli yerlere hapsetmişler. Etraflarına yüksek duvarlar inşa edip, tel örgülerle tahkim etmişler.

Serbest gezmesine izin verdiklerine de cezaevi ya da cehennem hayatı yaşatıyorlar. Tepelerine biber gazı sıkıyorlar. Copluyor, dipçikliyor, tartaklıyor; gerektiğinde de tutuklayıp içeri atıyorlar.

İslam İşbirliği Teşkilatı çok doğru bir karar aldı: Kılıkları, kıyafetleri, verdikleri görüntü hiç önemli değil. Tam bir terörist bunlar.

Diğer yanda da sakallı, bıyıklı, esmer, tanınmamak için yüzlerini kapatmış Filistinliler var. Çünkü o güzel kıyafetli insanlar, onları tespit edip yakaladığında hayatı zindan ediyor. Eziyor, aşağılıyor, işkence yapıyor...

Kendi vatanlarında yaşayan paryadan farkları yok!

Onlar, itilip kakılması, ezilip aşağılanması gereken ikinci, hatta üçüncü-dördüncü sınıf insan! İsrail açıktan dile getiriyor. Batılı pek çok ülke dillendirmese de öyle bakıyor.

Zaman zaman algı operasyonları düzenleniyor...

Bir tarafa, o şortlu, parmak arası terlikli, göbeği açık insanların fotoğrafları konuyor. Diğer tarafa da ağzı yüzü sarılı esmer Filistinlilerin fotoğrafları yerleştiriliyor.

Ve propaganda başlıyor:

"İşte bu teröristler, bu güzel insanları katlediyor, kafalarına roket yağdırıyor..."

Kim terörist acaba Başkasının torağına ve zenginliğine silahla çökenler mi, yoksa topraklarını korumaya çalışanlar mı