Talimat Kandil'den

Gazeteciyiz, bazen ilişkilerimizi ve kulis bilgilerini kullanarak aldığımız bilgileri yazıyoruz. Bazen de açık kaynaklara bakıp, olan biteni görüyor ve üzerine yorumlar yapıyoruz.

PKK, Kandil, KCK ve DEM Parti çok uzak olduğumuz yapılar. Zaten ülke ve ülke menfaatleri ile kavgalı gruplar bunlar. Kendi payıma söylüyorum, oralardan kulis bilgisi alabilmem imkansız. Ama açık kaynaklara bakınca görülüyor zaten her şey ayan beyan.

Biliyorsunuz, DEM Parti yerel seçimde kendi adaylarını çıkaracağını ilan etti. Açıkçası, hep tereddütle baktım bu açıklamaya. Bu arada cezaevindeki Selahattin Demirtaş da kendi adına eşi Başak Demirtaş'ı sürdü piyasaya. "Ben de adayım" açılamasını yaptırdı. Aslında bu bir çıkıştı, etkisini sürdürebilmek için "Ben de buradayım" mesajını verdi.

Bu çıkış, parti içinde taraftar da buldu. Artık ittifaklardan vazgeçip, CHP'nin peşine takılmanın bırakılmasını söyleyenler çıktı DEM'in içinden.

Ama üst irade olan Kandil devreye girdi. "Hayır" dedi. Başak Demirtaş da adaylıktan vazgeçtiğini açıklamak zorunda kaldı.

Tartışma bitti.

Artık, DEM Parti aday çıkartsa da "göstermelik" olur, pazarlıklar ve ittifaklar devam eder. Kandil'den emir böyle geldi çünkü.

Hikaye değil bu anlattıklarım. Açık kaynaklardan elde edilen oldukça net bilgiler...

Teröristbaşı Mustafa Karasu'nun yaptığı açıklamada zaten belirtiliyor. Üstelik Karasu bu açıklamayı, Başak Demirtaş'ın çekilmesinden bir gün önce yaptı.

Karasu, önce yakın zamanda "Emek ve Özgürlük İttifakı" kurduklarından bahsetti. Bunu çok önemsediğinin altını çizdi. "Demokrasi güçleri ile ittifak içinde olmak, onlarla birlikte hareket etmek, çok ama çok önemli. Sorunun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli" dedi.

Sonra da uzun süredir her yerde ittifak stratejisi izlediklerini belirterek, adını vermeden CHP ile yapılan ittifakı kutsadı. Ardından DEM Parti'ye talimatlarını sıraladı:

"Bu seçimlerde de (31 Mart'ta) bunlara dikkat etmek gerekiyor. İttifak ve ortaklaşma konusunda herkes hassas olmalı. Var olan ittifakları sahiplenerek, değer vererek, bu mücadeleyi yürütmek gerekiyor."