Ruhuna el Fatiha
Bir zamanlar Altı Oku vardı CHP'nin. Gerçi amblemde ve görüntüde halen var, ama içleri boşaltıldı. Şimdi bir yenilik daha geliyor. Özgür Özel açıkladı. "Devletçilik okunun yarısını yeşile, yarısını da mora boyayacağız" dedi. Böylece çevrecilik ve kadın erkek eşitliği sembolize edilecekmiş.
Ne diyelim, hayırlı olsun. Yeşili anladım da mor nereden çıktı Ben bu renge takıldım. Biliyorsunuz mor, LGBT renklerinde her iki cinse olan ilgiyi temsil eder, kadın erkek eşitliğini değil. Kendileri bilir tabii. Benimki, boyama işlemine geçmeden sadece yapılan bir uyarı!
Şimdi gelelim Altı Ok'a...
CHP, 1927'de Cumhuriyetçilk, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik ilkelerine sahipti. 1931'de bunlara Devletçilik ve Devrimcilik de eklendi. Oldu Altı Ok.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun derdi neydi bilemiyorum. CHP Genel Başkanlığına gelir gelmez "arama toplantıları" düzenledi. O dönemde bu toplantılar Altı Ok'a alternatif arayışları olarak değerlendirildi. "Kemal Bey, Altı Ok yerine yeni arayışlar içinde" diyenler çok oldu. Hatta biri İstanbul, diğeri de Van'da yapılan bu toplantıları CHP'li isimlerle gerçekleştirmedi. Önder Sav ve Kemal Anadol gibi dönemin sembol isimlerini devre dışı bıraktı. TESEV'ci isimlere görev verdi.
O toplantıların sonuç bildirgelerinde Abdullah Öcalan'ın hedeflerinden biri olan Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulması gibi talepler yer aldı. CHP'de yer yerinden oynadı. O günlerde biz de yazdık bunları.
CHP'de halen Altı Ok kaldı mı tartışılır...
Mesela Milliyetçilik ilkesi! Mustafa Kemal Atatürk, "Ben milliyetperverim Türk Milliyetçisiyim" demişti. Ama yıllar boyunca CHP'de pek çok isim Milliyetçilik alerjisi ile öne çıktı. Parti, zaman zaman Alparslan Türkeş'in Milliyetçi MHP'si ile büyük kavgalar yaşadı. Bugün de durumun farklı olduğu söylenemez. Devlet Bahçeli'nin CHP'ye zaman zaman milliyetçilik üzerinden yönelttiği eleştiriler yenir yutulur gibi değil. CHP de zaten bu konuna bir hassasiyet ortaya koymuyor. Özgür Özel, Atatürk'ün kurduğu