Hayaller ve gerçekler

Gazze'de katliam devam ederken, Demir Kubbe'de bir arıza oldu. Hamas'ın gönderdiği füzelerden birini vurmak için atılan mühimmat, Tel Aviv'de yerleşim yerine düştü.

Aman Allah'ım ne senaryolar yazıldı, ne senaryolar...

Televizyonlardaki "uzmanlar" hemen harekete geçti. Neymiş, artık İsrail güvende değilmiş! Tel Aviv'in, "Yahudiler için dünyanın en güvenli yeri İsrail'dir" tezi çökmüş. Hamas ya da bir başka güç, Demir Kubbe'nin yazılımını çözmüş. Uzaktan müdahale edip sistemi bozmuş. O yüzden de atılan füze Tel Aviv'e düşmüş. Vesaire, vesaire...

Hatta daha da ileri gidip, "İsrail'in artık sonu geldi" yorumlarını yapanlar bile çıktı.

Kimse kusura bakmasın, ama buna hayal dünyasında yaşamak denir!

Madem şifre çözüldü, neden sadece bir tane füze düştü Öyle bir şey olsa, Demir Kubbe tamamen çökertilir, Hamas'ın attığı füzeler, Tel Aviv'i cehenneme çevirindi. İsrail de gerçekten çökerdi.

Oysa atılan binlerce füzeden sadece bir tanesi, hedefini şaşırıp yerleşim alanına

düştü.

Keşke olabilse. Ama açıkça görünüyor ki, durum öyle değil. Demir Kubbe, halen İsrail için önemli bir koruma kalkanı. Buna rağmen, bizim sözde "uzmanlarımız" bu tür değerlendirmeleri hep yapıyorlar. Her gün gerçeklerden kopuk yorumlarına bir yenisini ekliyorlar...

Gazze'de tek bir gerçek var: O da İsrail saldırılarının ve soykırımın sürdüğü, 15 binden fazla insanın hunharca katledildiği.

Üstüne üstlük, geçici ateşkesin ardından saldırılar daha da arttı. İsrail'in daha önce "güvenli bölge" olarak ilan ettiği ve "oraya çekilin" dediği Güney Bölgesinde de bombalamalar başladı. Artık, havadan "Boşaltın buraları" bildirileri atılıyor. Böyle giderse, orada da taş üstünde taş bırakılmayacak.

Hamas'ın, İsrail'i ciddi şekilde darbelediği doğru. Gazze'yi işgalinin önünde önemli bir set olduğu da gerçek. Ama bütün bunlar yaşanan durumu değiştirmez ki! İsrail saldırıları, bebek, kadın, çocuk katliamı devam ediyor. Bölge adım adım işgal ediliyor. Su yok, yiyecek yok, yakıt yok. Hastaneler yerle yeksan olmuş durumda.