Diyelim ki aday oldu

Çocukluk yıllarımda, maalesef devlet yönetiminde yaygın bir anlayış vardı. "İhmal-i mesuliyet yoktur, icra-i mesuliyet vardır" denilirdi. Problemler halının altına süpürülür, vaziyet idare edilirdi.

Çok şükür geride kaldı o günler.

Ancak, bu defa siyasette sakat bir anlayış gelişti. Algı ve reklam siyaseti adını verebiliriz buna. İş yapmak yerine, yapıyormuş gibi görünerek algı operasyonlarına ağırlık verenler belirdi. Pek çok örneğini görüyoruz belediyelerde.

Tabii, bu tür örneklerin yanında hem görevini layıkıyla yapmaya çalışan, hem de halkın karşısına çıkarak hesap verenler de var. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bunlara bir örnek. Göreve gelişinin 90 ve 120. günlerinde Ankara ve İstanbul'da iki ayrı basın toplantısı yaptı. Dün de Ankara'da 180 günün hesabını verdi.

Yapılanları rakamlarla anlattı...

Gördük ki, terör örgütleri, organize suç çeteleri, zehir tacirleri, bilumum suç organizasyonları ile ilgili hummalı bir faaliyet var. Biz, günlük hayatımıza devam ederken farkında olmuyoruz. Ancak, o faaliyet ve mücadele bize bu konforu sağlıyor.

PKK, bu ülkenin 40 yılını ve milyarlarca dolarını çalan, binlerce insanımızın hayatına mal olan bir terör örgütü. Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, 180 günde, bu örgüte yönelik kırsalda 11 bin 688, şehirlerde bin 973 operasyon gerçekleştirildi. 502 terörist etkisiz hale getirildi.

Terörle mücadele sürdürülürken, sessiz sedasız pek çok canlı bomba yakalandı. Yüz civarında terör girişimi, hayata geçirilemeden engellendi.

Sadece FETÖ'ye yönelik 2 bin 839 operasyon ve 994 tutuklama gerçekleşti.

Organize suç örgütleri, uyuşturucu tacirleri ve göçmen kaçakçılarına bakıldığında da durum farksız. O alanlarda da binlerce operasyonun altına imza atıldı.

Şimdi sıkı durun...

Terörle bağlantısı olduğu değerlendirilen 555 bin 711 sosyal medya hesabı üzerinde çalışıldı. Bunların 266 bininin terörle bağlantılı olduğu tespit edildi. Sadece Tik-Tok'taki paylaşımlara yönelik 431 operasyon yapıldı ve 66 kişi tutuklandı.