Bu mottoyu sevdim "EGİAD sayesinde"

EGE Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), benim her zaman hayranlıkla takip ettiğim bir sivil toplum örgütü... Kurulduğu günden bu yana sadece Ege Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin meselelerine de duyarlılık gösteren, girişimciliği yücelten, ekonomiye katkı sağlayan, demokrasinin gelişmesi için çaba harcayan bir dernek. Bugüne kadar başarılı başkanlar ve yönetim kurulları tarafından yönetildi. Şimdi ise 18'inci dönem yönetim kurulunu seçecekler. Yeni başkan adayı Kaan Özhelvacı, vizyonunu ve projelerini anlattı.

Yeni dönemin anahtar cümlesi hazır:

"EGİAD Sayesinde!"

Özhelvacı ve ekibi, üyelerin her ticari başarısında bu iki kelimenin söylenmesini hedefliyor. Satılan her ürün, yapılan her ihracat, kurulan her ticari köprü, bu güçlü ifadeyi çağrıştıracak. Üyeleri merkeze alan bir anlayışla, derneğin iş dünyasına sağladığı katkıyı daha da görünür kılacaklar. Bu yaklaşım, EGİAD'ın 35 yıllık birikimini hem üyelerine hem de bölgeye daha fazla değer katacak şekilde güncellemek anlamına geliyor.

Yeni yönetim kurulunun bir sözü var; dünyadaki dönüşüm rüzgarlarına EGİAD üyelerini hazırlama çabası. Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve toplumsal dönüşüm...Bu üç temel alan, yeni dönemin stratejik odağı olacak. "Üçüz dönüşüm" dedikleri bu kavramla, üyelerin yapay zeka, blok zinciri gibi dijital teknolojilere adapte olmaları sağlanacak. Aynı zamanda temiz enerji, su ve atık yönetimi gibi çevresel konularda farkındalık yaratılacak. Ve tabii ki, tüm bu değişimleri gerçekleştirecek insan profilini, yani toplumsal dönüşümü de göz ardı etmeyecekler.

Haberin Devamı

Yeni dönem için tam 66 proje planlanmış. Bu projeler;"EGİAD Değer Çemberi" olarak adlandırılan bir modelle hayata geçirilecek. Değer çemberi, üyelerden başlayarak şehre ve ülkeye yayılan bir etki yaratmayı hedefliyor. Özhelvacı, bu projelerle her EGİAD üyesinin sadece kendi işinde değil, toplumsal fayda yaratmada da öncü olmasını istiyor. Organizasyon yapısı da buna göre şekillenmiş.

Uluslararası İlişkiler, Dijital Dönüşüm ve Girişimcilik, Sanayi ve Sürdürülebilirlik gibi komisyonlarla her alanda aktif bir çalışma planlanıyor. Yeni dönemde bir de Toplum, Sanat ve Spor Komisyonu kurulacak.

EGİAD'ın yeni yönetimi, uluslararası boyutta da ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor. Amerika, İngiltere ve Finlandiya'daki teknoloji ve girişimcilik fuarlarına katılım planlanıyor. Özellikle EGİAD Melekleri ile gerçekleştirilecek bu projeler, derneğin inovasyon ve girişimcilik alanındaki etkinliğini artıracak.

Haberin Devamı

EGİAD, 35'inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. Bu önemli yıl dönümü, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda geçmişe saygı ve geleceğe dair bir vizyon olacak. Derneğin bu süreçteki birikimini hem üyeler hem de toplum için bir motivasyon kaynağına dönüştürmeyi hedefliyorlar.

Başkan adayı Kaan Özhelvacı'nın anlattıkları, derneğin geçmişte olduğu gibi gelecekte de fark yaratacağını gösteriyor. "EGİAD Sayesinde!" güzel bir mottoyla başlıyorlar.

Genç liderlerin

yetiştiği bir okul

EGİAD, uzun yıllardır hem Ege Bölgesi'ne hem de Türkiye'nin genelindeki ekonomik ve sosyal dinamiklere katkıda bulunan önemli bir sivil toplum örgütü. Ancak EGİAD'ı sadece bir iş insanları derneği olarak tanımlamak haksızlık olur. Burası aynı zamanda genç liderlerin yetiştiği bir okul, demokrasi kültürünün filizlendiği bir platform.

Haberin Devamı

Son dönemde Alp Avni Yelkenbiçer'in başkanlık dönemi, EGİAD'ın bu misyonunu daha da belirgin hale getirdi. Özellikle sivil toplum örgütlerinin dünyanın dört bir yanında üye kaybı yaşadığı bir dönemde, EGİAD'ın üye sayısını artırmasıbüyük bir başarı. Bu gençlerin EGİAD'ı bir cazibe merkezi olarak görmesinden kaynaklanıyor.

Yelkenbiçer döneminde hazırlanan raporlardan biri, yalnızca EGİAD'ın değil, Türkiye'nin gündemine damga vurdu. NEET Raporu... "Ne eğitimde ne istihdamda olan gençler" diye tanımlanan bu grup, halk arasında "ev genci" olarak biliniyor. İyi eğitim almış ama iş arama motivasyonunu kaybetmiş, hayata küsmüş bu gençler, Türkiye'nin geleceği açısından büyük bir risk. Bu gençleri tekrar ekonomiye ve topluma kazandırmak, yalnızca bir ekonomik zorunluluk değil; aynı zamanda bir sosyal adalet meselesi.