"1 takım insanlar" İyiliğin takım oyunu
BAZEN bir fotoğraf karesi, bazen bir film sahnesi, bazen de eski bir söz insanın içine işler. "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" deriz ya hani, işte tam da bu sözü yaşatan insanlar var hala. Hem de bir takım olarak, iyiliği bir oyun planı gibi kurup sahaya süren bir ekip. Adları: "1 takım insanlar..."
Onlar sıradan bir grup değil. Hepsinin mesleği, uzmanlık alanı, bir hayat hikayesi var. Ama içlerindeki iyiliğe olan inanç onları bir araya getirip bir takım yapmış.
İçlerinde inovasyon uzmanı, yazar, kreatif tasarımcı, sosyal medya uzmanı, fotoğraf sanatçısı, marka tescil ve patent uzmanı var. Ama daha önemlisi, içlerinde yelkenci, dağcı, karavancı, sporcu, sanatçı, gastronomi meraklısı, arkeoloji tutkunu da var. Onları birleştiren şey sadece meslekleri değil; hayata dokunma, fark yaratma, iyiliği yayma arzuları.
Ve en güzel kısmı ne biliyor musunuz Bu takımın her projesinin sonunda iyilik kazanıyor.
İbrahim Deveci anlatıyor:
Haberin Devamı"Biz aslında bir orkestra gibiyiz. Her projede bilgimiz, tecrübemiz, eğitimimiz ışığında birimiz orkestra şefi oluruz. Projeye kendi yorumumuzu katarken enstrümanların tınısı ile projeyi biçimlendirir, yoğurur, final ederiz."
Onlar için her proje bir beste. Bir nota eksik olursa müzik tamamlanmaz. Her biri farklı bir enstrüman çalıyor ama aynı şarkıyı söylüyorlar.
Emine Çetin ise mutfak metaforunu kullanıyor.
"Biz aslında bir executive şefin mutfağı gibiyiz. Menü oluşturmaktan operasyonun yönetimine, malzeme tedarikinden yaratıcı yemek tasarımına kadar her aşamada projeye ruh katıyoruz."
Her detay önemli, her dokunuş bir tat bırakıyor. İyiliğin de tarifi var onlara göre ve en önemli malzemesi...Paylaşmak.
Doğan Yalçın ise iyiliği bir futbol takımına benzetiyor.
"Biz aslında bir futbol takımı gibiyiz. Yetenek ve adanmışlık ile projeye hayat veririz. Oyunun gerektirdiği fiziksel güç ve direnci yakalayıp, takım arkadaşlarıyla uyum içinde hareket ederiz."
Çünkü iyilik de bir takım oyunudur. Tek başına ne kadar iyi olursan ol, takımınla oynamıyorsan maçı kazanamazsın.
Haberin Devamıİyilik eylem halinde sevgidir
İYİLİK üzerine konuşmaya başladığınızda bir noktada hep felsefeye dokunursunuz. Çünkü iyilik, sadece bir eylem değil, bir varoluş biçimidir.
Seçkin Tayşi diyor ki:
"İyilik oldukça öznel bir kavram. Tanımlamak hiç de kolay değil. Sözlük 'karşılık beklenmeden yapılan yardım' diyor ama aslında iyilik empati, dayanışma, nezâket ve daha pek çok kavramı kapsıyor."
Burcu Tuna ise iyiliği daha kısa ama çarpıcı bir şekilde anlatıyor:
"İyilik eylem halinde sevgidir!"
İyilik sadece düşünceyle değil, harekete geçerek anlam kazanıyor. Yapılmayan iyilik, söylenmeyen bir kelime gibi eksik kalıyor.
Ve bazen, hiç beklemediğiniz bir anda geri dönüyor. İbrahim Deveci çok eski bir kahve ve yeniçeri hikâyesini hatırlatıyor.
Haberin DevamıDoğan Yalçın; "Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olduğunu" hatırlatıyor.
Bugün dünya, bencilliği kutsayan bir dönemden geçiyor. Bize hep "önce sen" dendi. "Kendi mutluluğun için yaşa" denildi. Ama 1 TAKIM İNSANLAR'ın yaptığı şey tam tersi. Onlar, "Sen var olduğun için ben varım" diyor.
Emine Çetin deEylül Şahin de iyiliğin bulaşıcı olduğunu hatırlatıyor.
Bir kez iyilik gördüğünüzde, onu başkasına aktarma ihtimaliniz çok daha yüksek oluyor.
Bazen bir küçük iyilik