Bize bir inkişaf, bir inkılap, bir inşirah lazım

Bize Bir İnkişaf Lazım

Bugün Müslümanlar olarak içimizi sızlatan mevcut durumun içinden salimen çıkabilmenin yolunun ilk adımı keşiftir.

Hiç birşeyi keşfetmeden fethetmenin imkanı yoktur.

Bütün keşifler, bağrında müstakbel fetihlerin muştusunu taşırlar. Bugünün keşifleri yarının fetihlerinin besmelesidir. Yerden göğe, habbeden kubbeye, çiçekten böceğe, insandan kainata, kendimizde ve çevremizde müşahede ettiğimiz her ayet, Hakkı ve hakikati keşfedebilmemiz için ufkumuza açılan sayfalar mesabesindedir. Bu sayfaları gönül gözüyle okumadan dünkü destanlarımızı bugünde yazmanın imkanı yoktur. Evet şanlı tarihimizin derinliklerinde saklı erdemlerin rehberliğinde aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla yürüyerek menzile varmak ve maksuda ermek için bize bir inkişaf lazım.

Bize Bir İnkılap Lazım

Ümmetçe düşürüldüğümüz yerden doğrularak kıyama kalkmak için, zalimin karşısında mazlumun yanında dimdik durabilmek için, insanlığın kalbine İslam'ın nurlu mührünü vurmak için, zulüm ve işgalin olmadığı kansız ve kinsiz bir dünyanın inşası için ,Adem'i alemin öznesi kılacak değerlerin yeniden ihyası için, insanlığı izmlerin giydirdiği deli gömleklerinden kurtarmak için, asırladır üzerimize serpilen ölü topraklarından kurtulmak için, bütün insanlığın salahı ve felahı için, bir türlü sonu gelmeyen umutsuzluk tünelinden çıkmak ve kutlu gayenin önündeki bütün tabuları yıkmak için, insanı insanın yurdu kılmak için, Rahmanın dünyamıza indirdiği kitab-ı kerimi, rahmet elçisinin rehberliğinde hayata indirerek insanı ihsana yükseltmek için , beşeriyetin önüne dikilen bütün putları devirmek dünyayı herkes için bir huzur ve barış gezegenine çevirmek için, irademize vurulan zincirleri kırmak hakkı ve hakikati en yüksek perdeden haykırmak için her biri bir asır kadar uzun o karanlık gecelerin nurlu sabahlarına uyanmak için, yeniden çaresizlerin çaresi, mazlumların sesi, kimsesizlerin kimsesi ve dünyanın öznesi olmak için, ölüm kusan siyonist canilerin defterlerini dürmek ve onları geldikleri yere sürmek için, bıkmadan usanmadan sıkılmadan utanmadan döktüğü mazlum kanı ve gözyaşlarından mürekkep zulümden bir vücut haline gelen siyonizmin başını ezmek, belini kırmak, gözünü oymak, sesini ve nefesini kesmek için yeryüzünü yaşanmaz bir hale getiren yeni dünya düzenini yer ile yeksan edip yerine adil bir düzen kurmak için dünyada değiştirilmesi icab eden ne varsa hepsini değiştirmek için bize bir inkılap lazım.

Bize Bir İtikat Lazım

Şöyle çelik gibi sağlam dağ gibi köklü eskimez, çürümez, pörsümez her türlü şekten ve şüpheden fersah fersah uzak baştan ayağa, tepeden tırnağa bütün varlığımızı kuşatan taklidi değil tahkiki. Dünya yıkılsa da yıkılmayacak kadar kuvvetli. Yakin ve kesin soru işaretleri karşısında keskin.Kulaktan dolma değil, Kur'an'dan ve sünnetten bulma. İlahi kudret karşısında beşerin gücünün bir hiç olduğunun bilinciyle hareket etmek için, Olaylara hiçbir zalimin zulmünün yanına kâr kalmayacağının şuuruyla bakmak için, afaki ve enfüsi ayetlere ettiğimiz şehadet ile küfrün köpükten kalelerini yıkmak için bize bir itikat lazım.

Bize Bir İktisat Lazım:

''Bana ne Amerika'dan'' cümlesinin içini doldurabilmek için, ''Servetimizi aklı ermezlere teslim etmemek için'', maddeyi mananın hizmetinde değerlendirerek kapitalizmin bütün putlarını yıkmak için, zekat ibadetiyle kazancımızın fakire takat yoksulluğa tokat olması için, çağımızın karunlarından para alarak emir almak zorunda kalmamak için emeğimizi ve alınterimizi sömürenlere ''hadi ordan ''diyebilmek için, yardıma muhtaç kardeşlerimize can suyu olabilmek için, ellerine ve mallarına masum kanı bulaşmış faiz baronlarını kasalarımızından ve keselerimizden def edip kovmak için, helal lokmanın kazançlarımıza bereket, hanelerimize saadet, gönüllerimize muhabbet, evlatlarımıza mürüvvet getirmesi için bize bir iktisat lazım.

Bize Bir İttihat Lazım:

Elele, gönülgönüle, omuz omuza vererek İslam ve İnsanlık düşmanı hadsizlere hadlerini bildirmek için, sadece güçten anlayan müstekbirlere 'laf anlatmaya''çalışarak zaman ve emek israfıyla vaktimizi heba etmemek için, taa şarktaki bir kardeşimizin bir acısını taa garbın ücrasında hissedebilmek için, emperyalistlerin bizi bölüp parçalayıp yutmalarına hayır diyebilmek için bir olmak, diri olmak, iri olmak için, hep birlikte vahdet şuuruna ererek yaşadığımız dehşete ve vahşete son verebilmek için, kainat aynasında 'hiç birimiz hepimiz kadar güçlü değiliz' sözünün tezahürünü görmek için, her türlü işgale hep birlikte karşı durarak küffara karşı İslam dünyası olarak istiklâlimizi yeniden kazanmak için 'ben Müslümanım' diyen herkes ile bize bir ittihat lazım.