Biz ki oruç tutarız, bizi kimse tutamaz

Biz limanların gemileri beklediği gibi bekleriz on bir ayın sultanı Şehr-i Ramazanı.

Kavrulan toprakların yağmur yüklü bulutları özlediği gibi özleriz on bir ayın sultanı Şehr-i Ramazanı.

Annelerin yavrularının yollarını gözlediği gibi gözleriz on bir ayın sultanı Şehr-i Ramazanın yollarını ve Şehr-i Ramazan gelir kainata can gelir, mümine heyecan gelir işte tam bu demde âlemde... Biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Sonsuz Kerem sahibi Rabbimiz kerim kitabında: "Ey iman edenler oruç sizden önceki ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı.

Umulur ki sakınırsınız'' Rahman'ın çağlar üstü o kutlu çağrısına uymak saimler kervanına dâhil olmanın tarifsiz hazzını yüreğimizin merkezinde duymak için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Biz böyleyiz azizim, yaşadığımız müddetçe gökte hilali yerde helâli gözetiriz. Her ikisine de halel getirmemek için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

On bir ayın sultanı Şehr-i Ramazan nurdan tahtını şehrimizin tam kalbine kurar. Böylece şehrimizin bütün azaları rahmet ikliminin nurundan ve huzurundan ziyadesiyle nasiplenir. Sokağı, caddesi, mahallesi, çarşısı, pazarı, mabedi hasılı bütün şehrimizde birlikte... biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Bizim tarihimiz oruç tutar, kültürümüz, medeniyetimiz oruç tutar, siyasetimiz, ticaretimiz oruç tutar, şiirimiz, türkümüz oruç tutar... biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, zenginiyle fakiriyle rahman emretti diye yediden yetmiş yediye... biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Üstadım bizim imanımızda ve irfanımızda oruç sadece yemekten, içmekten ve şehevi arzulardan uzak kalmakla tutulmaz işte bundan dolayı elimizle, ayağımızla, gözümüzle kulağımızla, dilimizle, dudağımızla baştan ayağa tepeden tırnağa... biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Bize hep kötülüğü emreden nefsi emmarenin heva ve heves zincirlerini kırmak, sabırla rıza muradına ermek ve aşk ile reyyan menziline varmak için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Esenlikler ülkesinde, hilalin gölgesinde rahmet elçisinin izinde, ramazan denizinde, oruç gemisinde, sahili selametin ta kendisinde bütün müminlerle cemolmak için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Nefislerimizi terbiye etmek, kalplerimizi tezkiye etmek ve günahlarımızı tasfiye etmek için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Geceleri kaim, gündüzleri saim bu minval üzere daim olmak için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Bizimkisi bir açlık görevi değildir mirim. Dört başı mamur bir kulluk görevidir.Biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Şöyle tutunabileceğimiz bir oruç tutmaktır gayemiz. Bu niyetle önce sahurun bereketinden istifade edebilmek için, gecenin karanlığına kıyam ederek bir saat gibi kurulur, uykunun esaretinden kurtulmak için yataklarımızdan ok gibi doğrulur, teheccüdle yoğrulur, dua ile durulur sonra da sahurun bereketinden istifade etmek için serilmiş sofralarımızın etrafına kuruluruz. Gecenin kıyamını orucun kıvamıyla meczetmenin vaktidir artık vakti seher vakti seferdir. Şimdi biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Şöyle mükellef bir sofra neredeyse dünyanın bütün kapılarını açarda oruçlu bir müminin o küçücük ağzını açamaz. Biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

İmsak ile başlar bizim cihadımız, saimlerden yazılsın diye adımız, oruç kalkanını alır aşk meydanına dalar, sabırla iftar vaktine değin nefsimiz ile cenk ederiz!

Biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Bizi biz yapan fıtrat ayarlarımıza yeniden dönmek ve dünyevileşmenin o ayartıcı kuşatmasından çıkmak için itikafa gireriz. Biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

11 ayın sultanı Şehr-i Ramazan her yıl 2 şahit ile gelir:

''Kur'an-ı Kerim ve Oruç''

Şahitlerimizi huzuru ilahide bizden şikayetçi değil, şefaatçi kılmak için, biz ki oruç tutarız bizi kimse tutamaz.

Efendimizin (s.a.v) işaret buyurdukları oruçlunun 2 sevincini 2 dünyada birden yaşamak için, biz ki oruç tutarız bizi kimde tutamaz.