Bilmez insan kadrini âlemde insan olmayan

Kurulduğu günden bugüne bölgemize kandan, kinden ve nefretten başka bir şey getirmeyen; bütün kavram, kuram, kurum ve kuruluşlarıyla bir devletten ziyade bir ölüm şebekesine dönüşen Siyonist İsrail devletini, Filistin'in Ankara Büyükelçisi İstanbul'da katıldığı bir miting konuşmasında fevkalade veciz bir şekilde bakın nasıl tanımlıyor:

"İsrail, varlığı yok etmek üzere kurulmuş bir devlettir."

Bu anlamlı cümle bir diplomat tespitinin fevkalade üstünde ve ötesinde... Bu tek cümle bile fitnenin, fesadın ve ihanetin kanlı tarihini özetlemeye yeterde artar bile. Büyükelçinin bu bir kitaplık cümlesi, belli ki büyük bir acının ve tecrübenin tam ortasından kurulmuş. Kitabın ortasından konuşmak bu olsa gerek...

Evet... Eli kanlı Siyonist katiller, Gazze'de yine insanlığı yok etmeye kast ettiler.

"Öldürmeyi çok iyi bildiklerini" bütün insanlığa bir kere daha gösterdiler. İsrail'in hamisi ABD ve bazı batılı devletler, bu zulüm ve soykırım karşısında üç maymunu oynasalar da halklarının şahitliklerine ve itirazlarına engel olamıyorlar. İsrail'in Gazze'de işlediği büyük cinayet karşısında insanlık cevherini yitirmemiş bütün insanlık bugün dimdik ayakta.

Belki dinler, mezhepler, ırklar, coğrafyalar ve diller farklı; fakat yirmi birinci yüzyılda dünyanın gözü önünde işlenen bu soykırım karşısında kurulan cümlelerin anlam haritası aynı.

Evet... Hakka ve hakikate kapalı oldukları için işitmekten nasibi olmayan sağır sultanlar duymasalar da; yollara, sokaklara ve meydanlara sel gibi akan insanlık, avazları çıktığı kadar bağırarak en yüksek perdeden katil İsrail'in zulüm ve soykırımına ''hayır'' diyorlar.

''Bir devlet bu kadar kuduramaz, bir ordu bu kadar azgınlaşamaz, bir insan bu kadar vahşileşemez, canileşemez. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara bomba yağdıran vahşilere insan denemez.

Her şeyde olduğu gibi savaşta da mütekabiliyet esastır. Savaş, savaşanlarla yapılır. Camileri, kiliseleri, hastaneleri ve pazar yerlerini bile gözlerini kırpmadan bombalayan gözü dönmüş vampirlere derhal dur denilmelidir. İşlediği cinayetlerle kanlı bir soykırım devletine dönüşen İsrail acilen durdurulmalıdır.

Ne yapıp edip Gazze'de işlenen zulüm ve soykırıma son verilmelidir.

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırıma sessiz kalan bütün uluslararası kurum ve kuruluşların saygınlıklarına koyu bir gölge düşmüştür. Dünya'nın kalbi Orta doğudur, İsrail özelde Müslümanların, genelde ise bütün insanlığın kalbine saplanmış paslı bir hançerdir. Ey hiçbir insani, ahlaki ve hukuki kural tanımadan, mabetleri, hastaneleri ve pazar yerlerini bile vuracak kadar vahşileşen barbarlar caniler yazıklar olsun size! yerin dibine batsın sizin insanlığınız, medeniyetiniz, mazlumlara ölüm kusan devletiniz.