Teksas

BİR yerde kaos ve kargaşa varsa "Teksas'a döndü" deyimini kullanırız. Acaba son krizden sonra ABD'nin "Teksas'a dönme" ihtimali var mı Malum Biden yönetimi ABD'de sınıra göçü önlemek için çekilen jiletli tellerin kaldırılmasını istiyordu.
Anayasa mahkemesi de bu konuda "Olur" verince ortalık karıştı. Teksas Valisi, Anayasa Mahkemesi kararını tanımadıklarını açıkladı.
25 eyaletin valisi de Teksas'ı destekledi. 10 eyalet bu desteği daha ileri götürerek eyalet muhafızı askerlerini Teksas'a gönderdi. Devlet bu başkaldırıya ordu ile müdahale etmek isterse ne olacak Teksas valisi "Biz buna da eyalet ordumuzla hazırlıklıyız" diyerek rest çekti.
Hatlar ve kafalar karıştı. Başkan adayı Trump "Teksas'ın yanındayım" derken "Dünyanın her yerinden teröristler ABD'ye kontrolsüz şekilde akın ediyor. Artık ülkede büyük bir terör saldırısının meydana gelme ihtimali yüzde 100." diye bağırıyordu." Beyazsaray'ın resmi yayın organında konuyla ilgili hiçbir haber yayınlanmaması dikkat çekiciydi. Şu anda büyük bir kutuplaşmanın yaşandığı ABD'de kriz kıvılcımı Teksas'ta mı başlayacak sorularına cevap aranıyor. Trump'ı seçtirmemek için Demokratlar harıl harıl çalışıyor. Bu işi hukuk darbesi ile gerçekleştirmek için yoğun çaba harcıyor. Şirketlerindeki usulsüzlük davalarına bir de "Kadına tecavüz ve taciz" davası eklendi. Bu da yetmedi, hakaret davaları açıldı.
Bir mahkeme Trump'ı, 83.3 milyon dolar hakaret tazminatı ödemeye mahkum etti. 80 yaşındaki yazar E. Jean Carroll, Trump'ın 1996 yılında Manhattan'daki 'Bergdorf Goodman' mağazasının soyunma odasında kendisine tecavüz ettiğini iddia etmişti. "Bir de bana yalancı diyerek itibarımı sarstı" diye gözyaşı dökmüştü. Jüri taciz ve iftira atmaktan Trump'ı suçlu buldu. O Jüri'de kimler Trump düşmanı, Biden yönetimi operasyon mu çekti bilemiyoruz ama Trump bu davaları kendisine darbe girişimi olarak tanımlıyor. Gerilim had safhada ve Trump her şeye rağmen seçimlere girer kazanırsa ortalığın toz duman olacağı aşikar. Çünkü deliliği ile tanınan Trump'ın intikam almak için savaşacağı ve bu durumun da kutuplaşmayı zirveye taşıyacağını tahmin etmek zor değil. Dönelim tekrar Teksas'a dönmesi ihtimal dahilinde olan ABD'nin eyaleti Teksas'a... Nüfusu 29 milyon. 696 bin kilometrekarelik yüzölçümü ile Alaska'dan sonra ABD'nin en büyük ikinci eyaleti. Ve dahası bu eyalet "Texist" istiyor. Yani ABD'den ayrılma konusunda başı çekiyor. "Parayı biz kazanıyoruz, diğer eyaletler yiyor" diyorlar. Kaliforniya'da benzer şekilde ayrılıktan yana. Eğer Texit gerçekleşir, Teksas ABD'den ayrılırsa Amerika petrol üretiminin yüzde 40'ını ve dünyanın 9. büyük ekonomisini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Son seçimde Cumhuriyetçi Parti Teksas Platformu, Biden'ın başkanlığı kazanmasından sonra "Bu seçimler geçersizdir" açıklaması yaparak "İsyan" girişiminde bulunmuştu. Ayrıca "Teksas'ın bağımsızlık referandumu hakkına sahibiz" açıklaması yapmıştı.
Eyaletteki Cumhuriyetçi Parti başkanlığı da "Teksas, Birleşik Devletlerden ayrılma hakkını elinde bulunduruyor ve Teksas