Harp Okuluna 2018 yılı girişleri incelenecek mi

"Yapılacak soruşturmada Atatürk'e saygısızlık yapan subayların;

2018 yılında Harp Okulu'na girişlerinde mülakat komisyonunda kimlerin görev aldığı ve komisyon üyelerinin haklarında yaptıkları değerlendirmenin...

Okula girerken haklarında yapılan güvenlik soruşturmalarının...

Harp Okulu eğitimleri süresince sıralı amirlerinin değerlendirmelerinin incelenmesini talep ediyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu'nun, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan "Atatürk fotoğrafı" arbedesi ve "cemaatçi" teğmen olayıyla ilgili bu talebi dün Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) açıklamasıyla daha da önem kazandı! Neden mi

Önce MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamaya bakalım:

"Bahse konu olayda; milli anma ve kutlama günleri, tören ve bayramlarda ilgili mevzuat çerçevesinde günün anlam ve önemine uygun şekilde davranmamak, Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık içeren söz ve davranışlar, diğer personeli hedef göstermek suretiyle kişileri suç işlemeye teşvik etmek, ağır hakaret ve tehdit gibi hususlar tespit edilmiştir.

"... (Sosyal medyada TSK içerisinde tarikat yapılanmaları olduğu iddiaları için Bakanlık kaynakları) Türk Silahlı Kuvvetleri tüm faaliyetlerini anayasa ve yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yürütmektedir. Anayasa ve mevzuata aykırı eylem tespit edilirse tavizsiz ve anında işlem yapılmaktadır."

Açıklamadan anlıyoruz ki; idari süreç tamamlanmış. Şimdi bakanlığın dediği gibi "Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından; gerekli incelemearaştırmanın tamamlanmasını müteakip en doğru ve objektif karar verilecek ve Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi kamuoyu ile paylaşılacaktır". Bu süreçte beklenen Yankı Bağcıoğlu'nun da talep ettiği gibi "Harp Okulu eğitimleri süresince sıralı amirlerinin değerlendirmelerinin incelenmesi" çok önemli. Çünkü... Mesele; sıralı amirlerinden değil de "cemaat abilerinden" emir alma ihtimali olan genç subaylardan bahsediyoruz.

Hatırlayın... Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'na ifade veren isimlerden birisi de eski MİT Müsteşarı Emre Taner'di. Taner şu cümleleri kurmuştu: "Benim çalıştığım dönemde (2005-2010) MİT'e FETÖ'nün sızması sıfıra yakındır. İstemezseniz almazsınız. İyi incelersiniz almazsınız. Ondan sonrasını bilemem. Daha sonraki yönetim cevaplayacaktır. Şimdi, '70-80 kişi MİT'ten FETÖ bağlantılı diye ayrıldı' dendiği zaman dahi yadırgamamak mümkün değildir. Geçmiş döneme ait değildir. Belki 2, 3, 5 kişi olabilir. Ona bir itirazımız yok. Ama son dönemde bu girmelerin daha rahat ve net olduğuna dair bir izlenim vardır. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. MİT, devlet kurumları içerisinde FETÖ anlamında ve diğer yıkıcı örgütler anlamında en temiz kalmış örgüttür."

Burada nasıl bir "inceleme" olduğu ve sonucu önemli.

Geçelim siyasete.

DEVA, İYİ Parti'den "beş istifa" daha bekliyor

Dört gün önce... DEVA lideri Ali Babacan dedi ki:

"Saadet Partisi'nin Meclis'te bir grubunun olmasını önemsiyoruz. Saadet Partisi sadece bizimle değil, birçok partiyle görüştü. Grup meselesinin kalıcı çözüme ulaşmasını arzu ederiz. Biz de 15 milletvekilimizde grup kurma çabasıyla hareket ediyoruz. Meclis'te bir grubumuzun olmasının fayda sağlayacağını düşünüyoruz. DEVA'nın Meclis'te grubu olmasını çok önemsiyoruz."