Şu soğuk kış günü, Muçi Beşiktaş'tan kiralandığında "gerek yoktu, iyi olsaydı Beşiktaş bırakmazdı, gereksiz transfer" diyenlerin yüzü bir kez daha kızarmıştır dersiniz
Kimlerin yüzünün kızardığını, kimlerin mahcup olduğunu bilemeyiz ancak, Muçi'nin Trabzonspor forması altında gelene gidene reçete yazdığını söyleyebiliriz! E, her ilaç her bünyede aynı etkiyi göstermezmiş, Beşiktaş'ta öyle olabilir de Trabzonspor'da durdurabilene aşk olsun! Maçtan önce de Kocaelispor teknik direktörü Selçuk İnan, Muçi'ye gol attırmayacağız demiş miydi
Kim ne derse desin, Kocaelispor evinde tribünlerin de desteğiyle etkili oynayan, iyi mücadele eden, kolay teslim olmayan, son üç yılın şampiyonu Galatasaray'ı yenen bir ekip. Dememiz o, öyle her takım Kocaeli'ye gidip de elini kolunu sallaya sallaya üç puan alamaz. Üç puanı alsa bile bilin ki hava buz gibi de olsa boncuk boncuk ter akıtır!
Ev sahibi dün de karşılaşmaya fena başlamadı aslında, hele golü buldukları dakikalarda Trabzonspor'a oranla daha etkili oynadılar, sadece birkaç dakika sürdü ama; saman alevi gibi parladılar ve de söndüler! Buldukları golde Trabzonspor defansının büyük hatası olduğunu söylemeden geçmeyelim.
Her ne kadar bordo-mavili takımda Onuachu olmasa bile Mustafa Eskihellaç ile Oulai'nin geri dönüşü,
Trabzonspor'u biraz kendine getirmiş. Zira olmadıkları karşılaşmalarda tel tel döküldü bordo-mavililer. İkinci yarı için aynı cümleleri söyleyemeyiz fakat ilk yarı için bir parantez açmak gerekirse, Tekke'nin öğrencileri ilk yarı ikinci yarıya oranla çok daha etkili oynadılar, pozisyonlara girdiler. Hele Zubkov'un kaçırdığı bir pozisyon vardı ki topu auta atmak gol atmaktan daha zordu.

16