Türkiye 1 Nisan'da başka bir döneme uyanacak

İnsanların hayatının içinde olan, onlarla iç içe olan belediyeler, esasında siyasetin değil, hizmetin ön planda olduğu yönetim birimleridir.

Şehir yaşantısının sorunsuz bir şekilde akmasını, insanların işte, yolda, okulda, parkta, dinlenme ve alışveriş mekanlarında rahatça ve güvenle hayatlarını sürdürebilmesini belediyeler sağlar.

Vatandaşların aslında belediyelerden rahatça, onurlu ve mutlu bir yaşantı sürdürmekten başka beklentisi yoktur.

Fakat 2019'da yapılan seçimlerde özellikle bazı büyükşehirlerde iş başına gelen CHP'li belediyeler insanlara tabiri caize illallah dedirttiler. Hizmet yerine hamaset ve kuru siyasete sarıldılar. Hizmete sarf etmedikleri paraları sosyal medya ve medya organlarına akıtarak tuhaf bir şekilde hayali bir algı atmosferiyle işi götürmeye çalıştılar.

CHP'nin eline düşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin durumu, 16 milyon vatandaşlarımızı hiç hak etmedikleri çilelerin içine soktu.

Avrupa'nın en genç otobüs filosuna sahip olan İstanbul'da otobüsler her gün bakımsızlıktan yollarda kaldı. Vatandaşlar işlerine, evlerine gitmek üzere bindikleri otobüsleri itmek zorunda kaldılar.

Otobüsleri itmek zorunda kalan vatandaşlar ise aniden alev alan otobüslerden canını zor kurtaran diğerlerine göre kendilerini şanslı saydılar.

2020'li yıllarda, 21'inci yüzyılda İstanbul'da gelmeyen metrobüsler yüzünden duraklar adeta miting alanına dönüştü. Bir türlü gelmeyen metrobüsler yüzünden biriktikçe biriken vatandaşlar metrobüs geldiğinde ise çaresiz, balık istifi bir şekilde seyahat etmek zorunda kaldı.

Bu arada nasıl becerdiklerini kimsenin anlayamadığı türlü türlü kazalar yaşandı metrobüs hatlarında.

Ekrem İmamoğlu'nun kendisinden önceki dönemde planlanan alt yapı projesinin temel atma törenine katılarak "temel atmama töreni" yapması bu milletin hafızasından silinmeyecek acıklı bir durumdu.

Yine önceki dönemde planlanmış ve büyük bölümü tamamlanmış metro inşaatını durdurarak metro tünelinin ağzını kamyonlarla getirdikleri molozları dökerek kapatmaları da herkesin büyük bir üzüntü ve hicapla hatırlayacağı vakalardandı.

Toplu taşımada yaşanan keşmekeşten uzak durmak için kendi aracıyla işini görmeye çalışanlar ise yapılmayan ulaşım yatırımları yüzünden saatlerini trafikte kaybetmek zorunda kaldı.