Yabancı ülke elçileriyle ahbap çavuş ilişkileri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 24 Ocak 2022 akşamı Rumelikavağı'ndaki Balıkçı Kahraman'da İngiltere Büyükelçisi Dominic Chillcott'la ailece rakı-balık ziyafeti geldi aklıma

Unutmak mümkün değil çünkü İmamoğlu ve İngiliz Büyükelçisinin rakı-balık keyfi Türk siyaset tarihine geçmiş bir olay.

İstanbullular o akşam ani bastıran kar yağışı altında kilometrelerce yürüyerek evlerine ulaşmaya çalışırken İngiltere Büyükelçisi Dominic Chillcott'la ailece rakı-balık ziyafetine 3 saat harcayan İmamoğlu büyük tepki çekmişti.

Üstelik Balıkçı Karaman'a kar küreme araçlarıyla konvoy halinde gelmişti. Yani kar yağışı oraya gittikten sonra bastırmış değildi. İmamoğlu, bütün İstanbul'u esareti altına alan kar yağışında İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'ne kar küreme araçlarıyla ulaşmaya çalışacağına, İngiliz Büyükelçisiyle rakı-balık muhabbetine gitmişti.

Skandalın fotoğraflarla birlikte ortaya çıktığı andan itibaren herkesin zihnine "Ekrem İmamoğlu'nun böyle bir felaket gecesi İngiltere Büyükelçisiyle randevusunu iptal ettirmeyecek kadar önemli konu neydi" sorusu takıldı.

Bu sorunun cevabı da bir gün ortaya çıkacaktır Biz devam edelim

İngiliz Büyükelçisiyle Rakı-balık muhabbetinin tartışıldığı günlerde, İmamoğlu'nun İngilizlerle bir ay içerisinde tam 3 kez buluştuğu da ortaya çıkmıştı.

7 Aralık 2021'de Büyükelçi Chilcott ile İBB'de bir görüşme gerçekleştiren İmamoğlu, Balıkçı Kahraman'daki buluşmadan 3 gün önce ise İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ile görüşmüştü. Ardından 24 Ocak akşamındaki meşhur balık ziyafeti ya da rezaleti yaşandı.

Bakın bu ecnebi elçileriyle sıkı fıkı ahbap olmanın ne gibi faydaları oluyor

Bir ay kadar önce HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, CHP ile DEM Parti arasındaki pazarlıklar uzayınca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyabileceğini açıklayıvermişti

Çok telaşlanan Ekrem İmamoğlu makam odasında bir aşağı bir yukarı gidip masasının üzerindeki peçetelerle terini silerken aklına bu İngilizlerle olan ahbaplığı gelmiş olmalı ki, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, DEM Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulunarak, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile uzun uzun görüştü

Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Berdan Öztürk'ün de katıldığı görüşmede, "güncel ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğu" duyuruldu.

Biz de inandık. Bir de Türkiye'nin iç siyasetine ilişkin, mesela yerel seçimler için DEM Parti ile CHP'nin ittifak konusu görüşülecek değildi ya