Yazar, son dönemdeki okullardaki şiddet olaylarının bireysel patoloji değil, siyasi ve toplumsal çöküşün sonucu olduğunu savunuyor. Bahçeli ve Erdoğan'ın mafya liderlerine saygı göstermeleri, PKK'nın başkanından bahsetmeleri ve terör örgütleriyle protokol yapmaları topluma şiddeti meşru hale getirdiğini ileri sürüyor. Ancak, sosyal çöküşün tamamını siyasi liderliğe atfetmek, eğitim sistemi, medya ve aile yapısının rolünü hafifletmiş olmaz mı?
Kahramanmaraş'taki bir ortaokulda 14 yaşındaki bir öğrencinin silahlı saldırısında, bir öğretmen ve on öğrenci hayatını kaybetti, yirmi öğrenci yaralandı. Sormak zorundayız: 8. sınıf öğrencisi beş silah ve yedi şarjörle okula nasıl rahatça girebiliyor
Bir gün öncesinde Şanlıurfa'daki bir liseye silahla giren 19 yaşındaki saldırganın açtığı ateş sonucu 16 kişi yaralandı, saldırgan öldü. Öğrenciler canlarını kurtarmak için pencerelerden atladı.
Ege Üniversitesi'nde Öğrenci Sendikası bildirileri dağıtan gençler metro çıkışında çoğunluğu öğrenci olmayan, palalarla silahlanmış kalabalık bir ülkücü grubun saldırısına uğradı, iki öğrenci yaralandı.
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir lise son sınıf öğrencisi, okulda tabanca ile yakalandı.
Ankara Keçiören'de 14 yaşındaki Emir S. akranı tarafından karnından bıçaklanarak ağır yaralandı. evredeki çocuklar, kavgayı teşvik edip o anları cep telefonuyla kaydederken "Vur" diye bağırdı.
ÖKEN EĞİTİM SİSTEMİ VE YÜKSELEN ŞİDDETİstanbul ekmeköy'deki bir lisede öğretmen Fatma Nur elik, bir öğrencinin bıçaklı saldırısıyla yaşamını yitireli daha bir buçuk ay oldu.
Okullarda güvenlik eksikliği ve rehberlik servisinin yokluğu günlerce konuşuldu ve o vahim olay üzerine bu katliamlar silsilesi yaşandı!
Bunlar olurken göreve geldiğinden beri yaptıklarıyla eğitim politikasını iflas ettiren, laik ve bilimsel eğitime darbe üstüne darbe vuran Milli Eğitim Bakanı ne diyor Tarikatlarla protokol yapmakla, ulusal eğitimden Atatürk'ü ve laikliği çıkarmakla uğraşan Yusuf Tekin, "Bu tedbir alınan okullarda da alınmayan okullarda da oluyor" diyor ve eğitim emekçilerinin MEB önündeki haklı eylemini önlemeye çalışıyor!
SİYASET MAFYA İLE EL ELE, ÖCALAN MECLİS'E...Bahçeli ve Erdoğan ise her olayda olduğu gibi açıklama yapıp aman bu olaylar siyasetin konusu haline getirilmesin diyor. Onlara göre katliamların nedeni, dijitalleşmenin etkisi, değer erozyonu ve sosyal çevre.
Oysa okullarda giderek artan şiddeti bireysel patolojilere bağlamak yanlıştır. Türkiye'de toplum, vatandaşların içine sokulduğu ekonomik, sosyal ve siyasi baskı yüzünden patlama noktasına gelmiştir ve toplumsal şiddet, öncelikle bir halk sağlığı sorunudur.
Gençlerin suça eğilimli hale gelmesinde kuşkusuz çeteleri, aşiretleri, mafyayı olumlayan TV dizilerinin, filmlerin, bilgisayar oyunlarının ve sosyal medyanın etkisi vardır. Ancak bu etkiye katkıda bulunanlar, yalnızca kurgusal dünyada değil, gerçek dünyada da var.
Acaba Türkiye'de değerler erozyonu nasıl yaratılmıştır
Örneğin Bahçeli'ye sormak gerekir: Mafya babası Alaattin akıcı'yı Meclis'te ve MHP Genel Merkezi'nde ağırlayıp fotoğraf çektiren kendisi değil midir
On binlerce yurttaşımızı katleden PKK terör örgütünün başı hakkında "Kurucu önder Öcalan'a saygı göstermeli"

3