Sınıf anneleri gruptan ayrıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, son dönemde tartışmalara nedenolan "Sınıf annesi" uygulamasını kaldırınca kararın ardından pek çok komedyen ve tanınmış isim, sosyal medyada, uygulamayı eleştiren esprili paylaşımlarda bulundu.


Uzun yıllardır, ağırlıklı devlet okullarında uygulanan "sınıf annesi" uygulamasına MEB'in kararıyla son verildi. Bu karar okullarda sosyalleşen, orada çocuklar ve aileleri arasında geceli gündüzlü iletişim kurmak için mesai harcayan ve özel etkinliklerin planlamasını yapan sınıf annelerini hiç de mutlu etmedi şüphesiz. Fakat geri kalanlar için aynı şeyi söylemek mümkün görünmüyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Uygulamadaki yanlışlar nedeniyle sık sık tartışma konusu olan sınıf anneliği, geçtiğimiz günlerde bir ilkokul öğrencisi ile sınıf annesi arasındaki diyaloğun sosyal medyaya düşmesi sonrası epey tepki almıştı.

MEB'in uygulamayı kaldırma kararının ardından da sosyal medyada bu konuda binlerce paylaşım yapıldı. "Sınıf anneliği" unvanıyla veliler üzerinde baskı oluşturmasından, sınıf içinde alınacak her karara müdahale edip, son sözü söylemek istemelerinden şikayet eden çok. Bazı sınıf annelerinin Öğretmenler Günü'nde büyük miktarda hediye parası toplaması ve veliler arasında gruplaşmaya neden olması da tepkilere neden oluyordu.

Pek çok sosyal medya fenomeni ve komedyen, sınıf anneliğini esprili bir dille eleştiren videolar çekti. Paylaşımlara olumluolumsuz binlerce yorum geldi.

Bir grup veli, o kadar bezmiş durumda ki, sınıf anneliği uygulamasının kaldırıldığını duyunca, "WhatsApp veli grupları da kapatılsın" diye imza toplayanlar var. Yasaklamak elbette doğru bir yöntem değil, ancak veli gruplarının da zaman zaman amacından saptığı, okul yönetimi ve öğretmen hakkında bir dedikodu mekanizması haline geldiği, mobbing aracı olarak kullanıldığı da aşikâr.