Neşe dolu 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanı, hafta sonundan itibaren tüm şehri sardı. Pek çoğu ücretsiz olan tiyatro, şenlik, atölye ve gösteriler 23 Nisan'a kadar devam edecek.

Dünya çocukları bir araya gelecek

Türkiye'den ve farklı ülkelerden çocukları İstanbul'da bir araya getirecek Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali İBB Kültür tarafından 18-24 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenleniyor. Festivale Almanya'dan Macaristan'a, Meksika'dan Ukrayna'ya 16 ülkeden çocuk halk dansları toplulukları katılacak. 394 çocuğu İstanbul'da ağırlayacak festivalde Ağrı, Gaziantep, Hatay Samandağ, Sinop, Malatya ve Trabzon'dan halk dansları toplulukları yer alacak. Ceza ve Zeynep Bastık konserleri, tiyatro oyunları, akrobasi, sirk ve illüzyon gösterilerinin de yer aldığı festival şehrin 19 ayrı noktasında gerçekleşecek. Biri Anadolu Yakası'nda, diğeri ise Avrupa Yakası'nda olmak üzere iki Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Tırı da İstanbul'un farklı mahallelerinde çocuklarla buluşacak. Etkinliklerin ücretsiz biletleri İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilir.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gelenekselleşen AKM Çocuk Festivali

23 Nisan haftasında geleneksel hâle gelen AKM Çocuk Festivali, bu yıl da Gölge Oyunu Tasviri Yapımı, Kukla Yapım Atölyesi, Çocuk Arkeologlar Kazıda, Ahşap Oyuncak Yapımı Atölyesi, Van Gogh ve Ayçiçekleri, Çini Sanatı İle Tanışıyorum gibi atölyelerle çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim sunacak. Çocuklar, atölyelerin yanı sıra AKM Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek "The Beatles ve Külkedisi Müzikali" gibi birçok tiyatro ve müzikali de izleme imkânı bulacak. Devlet Halk Dansları Topluluğu ve amatör çocuk halk dansları grubunun katılımıyla sahnelenecek "Tutar mısın Elimi" adlı müzikli danslı oyunda ise Hacivat ve Karagöz'ün maceraları anlatılıyor. Klasik müzik topluluğu Baby Concerts, "Amerika'dan Avrupa'ya Yolculuk" adlı konseriyle canlı performans sergileyecek. AKM Kültür Sokağı'nda çocuklar, Sen de Çal köşesinde piyano çalıp yer piyanosunda yürüyerek bestelerini oluşturabilecek. Detaylı bilgi ve biletler için www.akmistanbul.gov.tr

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Şehir tiyatroları çocuklar için sahnede

Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği Çocuk Şenliği'nde "Çöpsüz Dünya", "Herkes Sihirbaz Olacak", "Rüya", "Bekçi ile Postacı", "Benim Küçük Yıldızım", "Bir Gece Masalı" ve "Masal" sahnelenecek. Şenlikte "Eşit Masallar", "Canlı Kitap", "Bobo'nun Yolculuğu", "Uçan Bisiklet", "Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam" ve "Masalbozanlar" adlı konuk oyunlar da minik seyircilerle buluşacak.