Ülkemizdeki fon skandalı!

Ülkemizde yaşanan fon skandalı bir başka ülkede yaşanmış olsaydı o ülkede neler olurdu neler!

Mesela Avrupa Birliği ülkelerinden birinde yaşansaydı!

O ülkelerin ekonomisine yön verenler, yaşanan skandaldan ötürü istifayı hemen basarlar mıydı, basmazlar mıydı

Ya da "böyle bir skandalın yaşanmasına ihmalimiz yol açmış olabilir" diyerek kenara çekilirler miydi, çekilmezler miydi

Allah-u âlem pek çoğu istifayı hemen basardı!

Ve böyle bir skandalın yaşanmasına seyirci kaldıkları için hemen kenara çekilirlerdi!

Ya böyle bir skandal Japonya'da yaşanmış olsaydı..

Orada ekonomiye yön verenler muhtemelen istifa etmek ya da kenara çekilmekle yetinmeyip daha fazlasını yaparlardı!

İçlerinden intihar edenler bile çıkardı!

Evet, dünyanın pek çok ülkesinde oldukça önemli gelişmelere neden olabilecek fon skandalı ülkemizde böyle bir şeye neden olmuyor.

Ekonomiye yön verenler skandalın nedeni olarak yapmış oldukları icraatları görmüyorlar. Kendilerine ve icraatlarına toz kondurmadan ortaya çıkmış olan fon skandalını basite indirgemeye çalışıyorlar.

Skandalın çok dar bir alanda yaşandığını ileri sürerek gerekli tüm önlemlerin alındığını dile getiriyorlar. Yani zamanında almaları gerektiği halde almadıkları önlemleri şimdi almış olmakla övünüyorlar.

Orta yerde yüz binlerce mağdur varken sorunu dile getirenlerin meseleyi abarttıklarını söylüyorlar. Yani