Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'den istifa ettiğini açıklaması "tavuk mu yumurtadan, yoksa yumurta mı tavuktan çıktı" türünden bir tartışmaya yol açmış bulunuyor!
Aralarından ayrılarak Yeni Parti çatısı altında toplanan eski arkadaşları ile zaten yeterince sorun yaşayan CHP'liler, şimdi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partilerinden istifa etmesini içlerine sindiremiyorlar.
Yani bu durumu kabullenemiyorlar!
Mansur Yavaş'ın hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini hem de kendi genel başkanına vermediği bilgileri ona vermesini eleştiriyorlar.
Böyle yapamaz, yapmamalı türünden laflar ediyorlar.
O da "öyle yapamazsam böyle yaparım" deyip istifayı basıyor!
Klasik CHP'liler bu istifayı bir vefasızlık olarak görüp "bizim sayemizde Ankara Büyükşehir Belediye başkanı oldu" diye eleştiriyorlar.
Doğrudur, Mansur Yavaş CHP adayı olarak seçimlere girmiş ve başkanlığı kazanmıştır.
Bu, inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Ama en az bunun kadar inkârı mümkün olmayan başka gerçekler de var!
Mesela CHP'nin o seçimlerde her kesimi kucaklayan politikaları olmasa, Mansur Yavaş ve arkadaşları aday gösterilmese seçimlerden yine aynı başarı ile çıkabilirler miydi
Yani dememiz odur ki Mansur Yavaş ne kadar CHP sayesinde Ankara Büyükşehir belediye başkanı olmuşsa, CHP de bir o kadar Mansur Yavaş ve kendisi ile birlikte hareket eden öteki belediye başkanları sayesinde başarıyı yakalamıştır.
Bu olayı değerlendirirken tek taraflı kazanımlardan

13