Şimdi anladın mı Türkiye'nin gücünü

İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın içinde olduğu helikopter havada kaybolmuş.

İran çaresizce komşusu Türkiye'den yardım istiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir mesaj yayınlıyor ve Türkiye'nin İran'ın yanında ve yardıma hazır olduğunu duyuruyor.

Tam bu sırada Halk TV ekranında akademisyen olduğunu söyleyen bir konuğun ağzından şu sözler dökülüyor: İran'a ne gibi bir yardımınız olabilir ki Boş bir açıklama. Sizin bizden farklı bildiğiniz bir şey var mı Mesela Reisi'nin öldüğünü ya da ölmediğini bize aktarabiliyor musunuz O da yok!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu trajikomik ve bir o kadar da acınası küstahlık karşısında moderatör de dayanamıyor. Konuğa "İran açıklama yapmadan Reisi'nin öldüğünü bizim Cumhurbaşkanımız nasıl açıklayabilir" diye çıkışıyor.

Ve bu boş muhabbetten sadece 1-2 saat sonra AKINCI İHA helikopterin enkazına ulaşıyor. Türk İHA'sı 97 dakikada enkazı buluyor. Dünya genelinde milyonlarca insan bu anı dakika dakika takip ediyor.

Türkiye'nin zor günde komşusuna nasıl bir yardımı olabileceği sorusu da cevabını bulmuş oluyor.

Bu ülke ne çektiyse bu kibir abidelerinin boş muhabbetinden çekti.

İçinde bir gram vatan sevgisi olan bu işten gurur duyar. Kafasında ve kalbinde uzay boşluğu kadar büyük boşluklar olan da işte böyle saçmalar

Suçlu İmamoğlu mu gazeteciler mi

İmamoğlu'nun yanına 45 gazeteci alarak Roma'ya gitmesi doğal olarak tartışılıyor.

Gazeteci davet edildiği yere "Haber amaçlı' olma şartıyla gider. Cumhurbaşkanının seyahatleri hariç yol ve konaklama masrafları da genellikle davet eden kuruluş tarafından karşılanır.

Buraya kadar eleştirilecek bir şey yok. Sıkıntı o gezideki bazı gazetecilerin yıllardır "Yandaş" diye etiketledikleri meslektaşlarına haksızca yönelttikleri eleştirilerin tam tersi bir davranış sergilemeleri.

Meğer bu arkadaşlar için kamunun parasıyla ballı gezilere gitmek, lüks otellerde pahalı şaraplar tüketmek etik açıdan hiçbir sorun teşkil etmiyormuş!