İstiklal Marşı gündemde değilmiş!

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk Meclis toplantısında AK Parti grubu gündeme İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşu maddelerinin eklenmesini istiyor.

Meclis'te DEM Parti'nin 36, AK Parti'nin 17, Demokrat Parti'nin ise bir üyesi var. AK Parti'nin bu talebi kabul edilmiyor. Gerekçe enteresan: Gündemde böyle bir maddemiz yok!

İlginçtir.. Tam 5 yıl önce.. Mardin'de belediyeyi HDP adayı olarak yine Ahmet Türk kazanmış. Yine bir İstiklal Marşı krizi çıkıyor. O tarihte basın da toplantıyı izlediği için zoraki bir şekilde İstiklal Marşı'nın okunmasına -krizin ardından- razı oluyor Ahmet Türk ve arkadaşları.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Aradan 5 yıl geçiyor. Ahmet Türk bu kez İstiklal Marşı'nı okutmamaya kararlı. Büyükşehir Meclisi basına kapalı olarak toplanıyor! Ki yaşanacaklar ülke gündemine yansımasın. Gündeme İstiklal Marşı'nı ekletemeyen AK Partililer ayağa kalkarak hep beraber marşı okuyor. Bu anı kaydedenlerin telefonları korumalar tarafından zorla alınarak görüntüler siliniyor.

Bu nereden bakarsanız bakın büyük bir skandaldır. İktidarı düşürmek için vatanı bile düşürmeye razı olanların bu ülkeyi sürüklediği yerin Mardin'den yansıyan fragmanıdır.

Yerel seçime DEM Parti ile "kent uzlaşısı" adını verdikleri ittifakla giren ve sonuç alan muhalefet Mardin'de dün yaşananları iyi analiz etmeli. Çok umudum yok ama ne yaptıklarının belki farkına varırlar.

Ahmet Türk dün bu skandala dair bir açıklama yaptı. En az olayın kendisi kadar vahim açıklamasında, Türkiye'de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini düşündüklerini ve ülkenin ortak değerlerine saygı duyduklarını" söyledi! Bir de "Söz konusu hadise" olarak tanımladığı İstiklal Marşı ve saygı duruşunun gündemlerinde olmadığını ifade etti!

Bu ülkede İstiklal Marşı okumak ne zamandır bayrağı siyasete alet etmek olarak görülür oldu Ne zamandır bir kamu kurumunun gündeminde İstiklal Marşı yok! Ayrıca marşın okunmasına ve saygı duruşuna engel olarak işi siyasete alet eden bizzat kendisi! Açıklamasında İstiklal Marşı okunmasını isteyen AK Partili başkanı da hedef gösteriyor!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Türkiye'nin her yerinde belediyelerin ilk Meclis toplantısında o marş okunuyor. Ne hikmetse Ahmet Türk'ün yönettiği belediyede 2019'da da 2024'te de bu bir sorun olarak Türkiye gündemine taşınıyor! Şimdi kim bu işi siyasete alet etmiş oluyor acaba

Bilen varsa anlatsın..

Onursal Koordinatörler sahaya çıktı!

Türkiye iki gündür CHP'nin kazandığı belediyelerde gerçekleşen eş, dost, hısım, akraba atamalarını konuşuyor .

Adam belediye başkanı seçilmiş, karısını komşu belediyeye başkan yardımcısı yapıyor!