13 maddelik deprem bölgesi raporu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da depremzedelerden konut parası olarak 6 milyon 750 bin lira istendiğini iddia etti.

Sadece bununla sınırlı kalmadı Özel'in iddiaları. Vatandaşların Hatay'da kendi konutunun olduğu yerlerden başka bölgelere gönderildiğini de öne sürdü!

Özel'in iddialarına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin verdiği cevap adeta tüm deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara dair bir rapor niteliğinde. O sebeple madde madde üzerinde durulmayı hak ediyor

1 - Şu anda afetten zarar gören şehirlerimizde 395 bin 220 konut ve 36 bin 244 ticari alanın inşa süreci devam ediyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

2 - Bugüne kadar 76 binden fazla konut depremzedelere teslim edildi. Yıl sonunda bu rakam 200 bini bulacak.

3 - Bin 240 şantiyede 110 bin kişilik işçi ordusu ile çalışıyoruz.

4 - 4 bin 333 köyde klasik ya da çelikten köy evi inşa ediliyor.

5 - Şehir merkezlerinde 174 ayrı alanda inşa faaliyetleri sürüyor.

6 - Afetten zarar gören şehirlerimizin altyapıları için 64 milyar lira hibe veriyoruz.

7 - Şehir merkezlerini ve buralara çıkan ana caddeleri de bakanlık olarak biz yapıyoruz.

8 - Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında asla yapılaşmaya müsaade etmiyoruz.

9 - Şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgelerde taşınmazı bulunan hak sahipleri hiçbir kayba uğramıyor. Yerinde dönüşümle konutu olana konut, iş yeri olana iş yeri veriliyor. Sayın Özel'in iddia ettiği gibi vatandaşımızın yaşadığı bölgeden başka bölgeye gönderilmesi söz konusu değil.

10 -Antakya 600 Konutlar bölgesindeki konutlar; başkaları için değil sadece orada hakları bulunan malikler için yapılıyor.

11 - Yine depremzedelere 6 milyon 750 bin lira borç çıkarıldığı tamamen iftiradır. Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz.

12 - Biz vatandaşların konutlarını güvenli bir şekilde inşa ederken onların evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçiren, davalar açan yine CHP'dir! Hem kalıcı konutlara dava açıp işleri durduruyorsunuz, hem de yetişmiyor deyip yaygara koparıyorsunuz! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

13 - Müzmin muhalefet yine bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ediyor. Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlere sahip rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize laf atmak; yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir.

Perfect German ve döner siyaseti