Üniter Devlete veda uzlaşısı

Mesele ne Murat Kurum.. Ne de Ekrem İmamoğlu

Sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk- Kürt meselesi de değil..

Nihayetinde bir yerel seçime gidiyoruz. Şehirleri 5 yıl boyunca kimin yöneteceğine karar vereceğiz. Millet kimi isterse sandıktan o çıkacak. Herkes de bu karara saygı duyacak.

Buraya kadar bir sorun yok.

Ancak gözümüzün önünde, seçmenin aklıyla alay ederek tehlikeli bir oyun oynuyorlar.

En sonda söyleyeceğimizi başta yazarak devam edelim.. Masada Türkiye'nin üniter devlet yapısı var. Yani mesele an itibariyle memleketin birliği, toprak bütünlüğü

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Abarttığımızı düşünenler olabilir.. Onlara tavsiyem sabırla yazıyı okumaya devam etmeleri.

Muhalefet bu yerel seçimde İstanbul başta olmak üzere birçok kritik ilde Kandil patentli "Kent Uzlaşısı" stratejisi ile seçime gidiyor değil mi

DEM-HDP çizgisi İstanbul'un kritik ilçelerinde aday çıkarmıyor. Bunun karşılığında Büyükşehir Meclisine CHP listelerinden üye yazdırıyor. (Bknz: Üsküdar, Tuzla Meclis Üyelik listeleri.) İstanbul Büyükşehir Meclisi'nde 20 üyeli etkili bir grupları olacak. Ama bu da DEM'e yetmiyor.

CHP'nin Esenyurt adayını Atatürk'ün partisine adeta zorla geri çektirdiler. Yerine 2015 seçimlerinde HDP'den Milletvekili adayı olan Ahmet Özer'i getirdiler! İddia o ki, seçilirse CHP'den istifa edecek ve DEM'e geçecek. Kandil'in eline "İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden birini biz yönetiyoruz" cümlesiyle başlatacakları müthiş bir propaganda malzemesi verilmiş olacak.

Ahmet Özer ilginç bir profil. Açık kaynaklardan "Asıl mesele Rojava'dır. Türkiye, Rojava Kürtlerini düşman olarak görüyor" diye başladığı konuşmalarını okuyun. CHP'nin Esenyurt'u kime, neden bıraktığını daha iyi anlayacaksınız.

Türkiye'nin üniter devlet yapısı masada dedik..Hala inanmayanlar için DEM Parti MYK Üyesi Murat Mıhcı'nın şu sözleriyle devam edelim: Kent uzlaşısı sadece bir seçim süreci modeli değil, ileriye dönük bir örgütlenme biçimidir!

DEM'in "İleriye dönük örgütlenmesi" sizce ne olabilir Tek parça bir Türkiye isterler mi mesela Yoksa akıllarından geçen "Esenyurt Özerk Bölgesi" ilan etmek mi olur

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Herkes aklını başına alsın Görünen köy kılavuz istemez.

Başak Demirtaş'ın adaylıktan Kandil'den gelen "İttifaka dönün" açıklamasıyla çekilmesi..DEM'in vakit geçirmeden başka isimleri aday ilan etmesi.. Ve İstanbul'un birçok ilçesinde seçime CHP-DEM ortak adaylarıyla girmeleri vs..