İmamoğlu'nun kalemini Özel kırdı

Zafer Şahin
19.05.2026
20

CHP'nin göstermelik de olsa bir ön seçimle "cumhurbaşkanı adayı" ilan ettiği isim kim

Ekrem İmamoğlu...

Kendisi şu an tutuklu yargılanıyor.

Hakkında kesinleşmiş bir hüküm var mı

Yok!

Ama CHP Genel Başkanı Özgür Özel diyor ki...

Ekrem İmamoğlu'nu bırakmayabilirler, yerine adaylarımız olur!

Özel'in bu açıklaması nereden bakarsan bak sorunlu.

1- İmamoğlu hakkındaki iddiaların doğruluğunu yargı kararını beklemeden kabul etmiş oluyor.

2- Muhalefet partisi lideri olarak cumhurbaşkanı adayını içerden çıkaracak bir siyasi kudreti olmadığını itiraf ediyor.

3- Belki de en önemlisi... Ufukta beliren "Mutlak butlan" riskine karşı tedbir alıyor. Derin Ankara'ya "üstüme gelmeyin" mesajı veriyor.

Kemal Tahir meşhur "Kurt Kanunu" romanında "Kurtlukta düşeni yemek kuraldır" der..

Sanırım Özel'in yaptığı da tam olarak bu...

Gençleri rahat bırakın

AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Kocaeli'nde düzenlediği "Gençlik Şöleni" bir türlü gündemden düşmüyor.

Günümüz ikliminde bir siyasi partinin gençlik teşkilatının 100 bin genci bir şölende toplayacak organizasyon becerisine sahip olması sadece alkışlanır. Ama niyeyse bu şölen eleştiriliyor.

Hem de öyle böyle eleştirilmiyor.

AK Parti'ye bir sebeple kızan, küsen, uzaklaşan bazı figürler "Gördünüz mü, kimleri davet etmişler" diye başlayan cümlelerle kendi siyasi kırgınlıklarının hesabını görme derdindeler.

Efendim şöleni sunan kişi daha önce İmamoğlu lehine tweet attı!

Davet edilenler arasında AK Parti aleyhine çalışanlar var!

Herkesi anlamaya ve kendince haklı olduğunu kabul etmeye çalışarak yazıyorum...

Siyaset bir sonuç alma sanatıdır arkadaşlar...

Bir iktidar partisi siz kızsanız da kendisine vuranlar da dahil toplumun her kesimini kucaklamak zorundadır.