Mızrak çuvala sığmıyor

Uzunca bir süre para makinesinde sayılan para tomarları ile alakalı paylaşım yapmamaya direndim. Saflığımdan değil elbette, ince eleyip sık dokuma ve kimseyi töhmet altında bırakacak tarzda yazılar yazmama ya da paylaşımlar yapmama konusundaki hassasiyetimden.

Seçim sathı mahaline girildiğinde insanların hususi yaşamlarına varıncaya kadar yapılan paylaşımlar, iftiralardan hep uzak durdum, durmaya da devam edeceğim.

İki günden bu yana ortaya dökülen görüntüler de aynı şekilde pekala bir döviz bürosunda rutin bir faaliyet olabilirdi ama maalesef öyle değil.

Görüntülerdeki kişileri tanımadığım için bu derece soğukkanlı kalmayı denedim, sonra gelen açıklamalar ortada bir pisliğin olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaya başladı ve bu yazının kaleme alınması zaruret halini aldı.

CHP yönetimini iyi tanıyanların yaptıkları paylaşımlardan da anladık ki görüntülerde oturup yemek yiyenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Fatih Keleş'in karşısındaki kişinin ise önceki dönem CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, paranın sayıldığı ofisin sahibinin ise Ekrem İmamoğlu'ndan sonra üç dönem CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı Turan Taşkın Özer olduğu iddia edildi.

İddia diyorum zira savcılık olaya el koydu, yoksa her şey görüntüleri ile ortada.

Baktılar mızrak çuvala sığmıyor CHP İstanbul İl Başkanlığı'na bir açıklama yaptırttılar. Söz konusu açıklamada ne açıklamayı yapan belli ne de CHP Genel Merkezi'nden tek bir açıklama var.

İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklama ile 2019 yılı rakamlarına göre mezkûr 15 milyon TL'nin CHP İl Başkanlığı'nın alımı için toplanan yardımların kapora olarak mülk sahibine ödenmesi öncesi kaydedilen görüntüler olduğu kamuoyuna duyuruldu.

Peki binanın tapudaki işlem gören değeri ne kadar

25 milyon TL.

KAFALARDAKİ SORULAR NELER

Toplam değeri 25 milyon TL olan bir binanın kaporası nasıl 15 milyon TL olur

'Bir tuğlada sen koy' kampanyası kapsamında kaç TL para toplandı

Toplanan yardıma dair kesilmiş olan makbuzlar nerede

Bu 15 milyon TL neden elden verildi

Siyasi Partiler Kanunu'na göre bu türden alımların bizzat Genel Merkez üzerinden yapılması gerektiği bilinmiyor mu