Yalan rüzgarına kapılmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim maratonunu geçtiğimiz hafta deprem bölgesindeki illerimizden başlattı.

'Türkiye Yüzyılında dirençli şehirler' teması Erdoğan'ın seçim maratonunda en sık kullandığı cümle olarak dikkatimizi çekiyor.

Her ne kadar Türkiye deprem gerçeği ile yüzleşeli henüz bir yıl olmasına rağmen, yerel seçim öncesi gündem yine döndü dolaştı kısır siyasi sloganlara ve bol keseden vaatlere kilitlendi.

Bir taraftan 'Yutkunarak Atatürk demeyeceksiniz, yutkunarak cumhuriyet demeyeceksiniz, avazınız çıktığı kadar yaşasın cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk diyeceksiniz' diyen İmamoğlu diğer taraftan 'kütük olsa ona oy veririz, biz İzmirliyiz' diyen isimsizler ısrarla gündem yapılıyor.

Oysa her tüm şehirlerimizin en önemli sorunu deprem, trafik ve altyapı.

Aksi takdirde biz de İmamoğlu'na Sırrı Sakık'ın ve şahsınızın birlikte katıldığı Diyarbakır'da icra edilen hafıza odası etkinliğinde neden yutkundun, ağzının payını medyanın önünde neden vermedin diye sorabilirdik.

Malumunuz Sırrı Sakık mikrofonu eline alıp tüm CHP'lilere 'Mustafa Kemal'in askerleri değil, generali olsanız ne yazar it sürüleri' demiş, bugüne kadar da İmamoğlu'nun ağzından Sakık'a yönelik okkalı tek cevap duymamıştık.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alınca gelen eleştiriler üzerine Sakık, 'Biz bu sistemi değiştireceğiz. Bizim küçük hesaplarımız yok. Biz 100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz' diye esip gürlemişti.

100 yıllık cumhuriyeti değiştirmekten bahseden Sakık ile aynı sandıklarda, aynı aday için oy kullanırken, Van'da zafer işareti ile HDP seçmeni kitlesini selamlarken, 100 yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz diyenlere sükût ederken böyle bir kaygınız yoktu da şimdi mi aklına geldi demezler mi İmamoğlu'na

İşte tüm bunlar karne korkusuyla yapılan açıklamalar.

Beş sene boyunca dersine bir kere bile çalışmamış bir öğrencinin sınav öncesindeki akşam yaşadığı karın ağrılarının aynısını çekiyorlar ve başlıyorlar Atatürk ve Cumhuriyet demeye.

Tam bu gündemin içerisinde önce İzmir'de AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ'ın ve Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seçim lansman programlarına katıldım.

Hamza Dağ, saplantı haline gelmiş içi boş sloganlardan ziyade İzmir için hayati öneme haiz projeler ortaya koydu.