Uyursak ölürüz

Sizi açık açık ikaz etmişlerdi, Türkiye'de bir dümen çevirmeye kalkarsanız bunun ağır sonuçları olur diye ama huylu huyundan vazgeçer mi

Geçmedi.

İsrail istihbarat teşkilatı MOSSAD, Türkiye'de hedef olarak belirlediği başta Filistinli aileler olmak üzere birçok aktiviste dair adımlar atmaya başladı. Kullandığı yöntemleri de oldukça zenginleştiren İsrail, taktik amaçlı bilgi toplanıp derlenmesi işini yurtdışına kadar taşıdı.

İş ilanları üzerinden eleman devşirme

Hedef kişi ya da gruplar ile alakalı bilgiyi getirecek haber kaynakları ile sosyal medya ve sohbet gruplarında temas sağlandı. Sağlanan temas daha sonra Telegram gibi kanallara taşınarak ilişki derinleştirildi.

Haber kaynaklarına ise sadece elden kurye ile para transferi yapılarak dijital iz bırakılmamaya gayret gösterildi hatta kişinin getireceği bilginin büyüklüğü ile mütenasip gerekirse ödemeler yurtdışında yapıldı. Bu maksatla haber kaynakları yurtdışına götürülerek lüks otellerde ağırlandı ve ödemeler yurtdışında yapıldı. Haber kaynağı olan kişilerin endişelenmemesi maksadıyla, yapılan işin künhüne vakıf olması önlenerek parça parça ve birbirinden kopuk işler yaptırıldı, parçalar ise daha sonra havuzdaki veri tabanında birleştirildi.

Medyada yer alan haberlere göre yapılan işler arasında bilgi toplama, araştırma, hedeflerin fotoğrafvideo ile görüntülenmesi, takip, hedef araçlara GPS cihazı yerleştirme, darpyaralama, soygun, kundaklama, tehdit ve şantaj gibi eylemsel işlerin yanı sıra web sitesi kurmayönetme, internet haber gazetesi tasarlama, yalan haber yayma gibi dezenformasyon çalışmaları var. Amacım kullanılan yöntemlere dair uzun uzun yazmak değil daha fazla detay medyada zaten paylaşıldı. Benim ısrarla üzerinde durmak istediğim Türkiye'nin istedikleri gibi at oynattıkları bir ülke olmaktan çoktan çıkmış olduğu hakikati üzerine olacaktır.

Oysa böyle miydi

İstedikleri gibi at koşturdukları günler vardı bu coğrafyada.

28 Şubat sürecinde İsrail ile birlikte nelerin, nasıl kotarıldığını öğrenmek isteyenler dönemin namlı generali Çevik Bir'in 2002 yılında Middle East Quarterly dergisi için kaleme aldığı 'İstikrarın formülü: İsrail ve Türkiye' isimli yazısına bir zahmet bakıversin. Allah muhafaza DEAŞ bu ülkede bir saldırı gerçekleştirmiş olsa, hazırda bekletilen ve WhatsApp grubundan kontrol edilen bir sözde gazeteci güruhunun varlığı zaten epeydir yazılıp çiziliyor.

Gazze'deki soykırımın tel'in edildiği İstanbul mitinginde üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı flamayı taşıyan vatandaşa nasıl saldırıldı hep birlikte gördük. Ben hala mezkûr saldırıyı o esnada oradan geçen bir gencin heyecanına bağlayamayanlardanım.

Neden mi

23 Aralık 2023 tarihinde bu köşede kaleme aldığım