Redaksiyon merkezi işbaşında

Kendi ülkesine zerre kadar sadakat duygusu taşımayanlar, ülkesinin milli günlerine dahi katılmayanlar, vatanın bölünmez bütünlüğüne namusları üzerine yemin etmelerine rağmen şehitlerin olduğu günlerde ortak bir kınama bildirisine dahi imza atamayanlar dün dertlerini Alman elçisine anlattılar.

Tanzimattan bu yana bitmemiş elçiler sorunu var bu topraklarda.

En son ABD elçisi koordinasyonunda 10 ülkenin elçisi bir bildiri yayınlamışlardı. Bu bildiride Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması talep edilmiş ve Viyana sözleşmesinin hükümleri dışında adeta sömürge valileri gibi davranmışlardı.

Başkan Erdoğan devreye girerek 'Bunları ülkemizde ağırlama lüksümüz olamaz' demiş ve bu 10 ülke elçisini istenmeyen adam ilan etme sürecini başlatmıştı.

İşte tam bu açıklamalar yapıldığında eski elçi şimdiki CHP Milletvekili Namık Tan'ın paçaları tutuşmuş 'Nutkum tutuldu desem yeridir. Söyleyecek söz bulamıyorum' demişti.

Sonra ne mi oldu

10 ülkenin büyükelçileri Viyana Sözleşmesi'nin hükümlerine riayet edeceklerine dair tekrardan bir teminat sunarak kapı dışarı edilmekten kurtuldular.

1960 darbesine giden süreçte ABD elçisi Warren ile darbecilerin ve CHP yetkililerin ne türden görüşmeler yaptığını ABD arşivlerinden derleyen Fahir Armaoğlu'nun kaleme aldığı Türk-Amerikan İlişkileri isimli kitap insaf ve izan terazinizi bozacak cinsten.

Büyükelçilik redaksiyon makamı

Ülke 14 Mayıs seçimlerine giderken altı partinin ilk oluşturdukları birliktelik mutabakatı sonrası yaşananlar ile alakalı İçişleri Eski Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları hala ortada duruyor. Soylu, bu mutabakat metninin bir CHP'li tarafından bir AB Büyükelçisine redaksiyona götürüldüğünü iddia etti ve iddiasına itiraz eden olursa ispat edeceğini de duyurdu.

Tüm bu açıklamalara Kılıçdaroğlu cenahından tek kelam dahi itiraz edilmedi.

Ülkede son bir aydan bu yana terör canlandırılmak isteniyor. Bir taraftan İçişleri Bakanlığı önünde terör saldırısı gerçekleştiriliyor diğer taraftan Çağlayan Adliyesi önünde.

Arada daha Sarıyer'deki kiliseye yapılan DEAŞ saldırısı ve buna benzer saldırılar da var. Bu saldırıların elçilikler ile ne lakası var mı diyorsunuz O zaman ABD eski elçisi John Bass'ın 'IŞİD Türkiye'de 9 aydır eylem yapamıyor, bunun nedeni ABD'nin işbirliğidir' sözlerini iyi anlayamamışsınız demektir.

Gelelim bugüne

İki gün evvel Kandil Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına dair bir açıklama yaparak Başak Demirtaş'ı ve DEM Partisi'ni alenen uyardı ve ittifaklara sahip çıkılması talimatını verdi.