Asgari ücretli sevgiliniz olsun ister misiniz

Güzelliğinizi neye borçlusunuz diye soran magazin basınına verdiği yanıttan, sünnet derisinden elde edilen bir hücreyi yüzüne enjekte ettirdiğini öğrendik.


Başka bir gün "Şimdi de ayı kanı enjekte ettirmek için araştırma yapıyorum" dedi.


En son, "Her açıklamanız olay oluyor, gündemde yeni bomba var mı" diye sordular. Vardı... Asgari ücretle alakalıydı bomba, patlattı: Asgari ücretli sevgili benimle yaşayamaz!


Sözlerin sahibi magazinin renkli ismi Selen Görgüzel...


Magazin dünyası çalkalandı(!) Trol takımı, asgari ücretliyi sevgili olsa yanımda istemem dedi diye çok kızdı dizi oyuncusuna.


Trol linci karşısında çark etti ne yazık. Millet kendisi gibi düşünmüyormuş gibi, "Asgari ücretle yaşamaya çalışan tüm kardeşlerimden özür dilerim. Hiç işi olmayan insan bile gönlümü çalabilir" demek zorunda kaldı!


Memleket gerçeklerini magazin diliyle söyleyen Görgüzel'in günah keçisi haline getirilmesine üzüldüm. İnfazcı trolleri hizaya getirmek, Görgüzel'e destek için küçük çaplı araştırma yaptım...



Seçim öncesi arka arkaya müjdeler veren Cumhurbaşkanımız mesela... 2023 asgari ücretini ilan ederken yanında kim vardı


Sağında Çalışma bakanı Vedat Bilgin. Onca yılın profesörü, eski milletvekili ve büyük olasılıkla emekli. Muhtemelen hem emekli milletvekili maaşı, hem bakan maaşı var.


Solunda Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu başkanı Özgür Burak Akkol. Yani patronların patronu.


İşçi temsilcisi yoktu. Masadan kalkıp gitmişti 25 bin 750 lira maaşlı Türk-İş Başkanı Ergün Atalay.


Bakan ve TİSK başkanı yanına denk gelmiş işte, ne var bunda denilebilir.


Elbette öyledir.


Öyleyse Erdoğan'ın her daim yanında tuttuğu isimlere de bakalım...


Ali Taha Koç (Türksat), Uğur Ünal (TDİ), Yunus Arıncı (VakıfBank, Borsa İstanbul), Arda Ermut (THY, Varlık Fonu), Mehmet Zahid Sobacı (BİK yönetim kurulu), Maksut Serim (Halkbank), Sefer Turan (TTNET), Hamdi Kılıç (BİK), Ahmet Karayiğit (Kamu Görevlileri Etik Kurulu), Hasan Nuri Yaşar (YÖK), Yiğit Bulut (Türk Telekom), Meltem Taylan Aydın (Halkbank), Cemil Ragıp Ertem (VakıfBank), Gülnur Aybet (Ziraat Bankası), Asım Aykan (Etik Kurul), Mehmet Uçum, Seyit Sertçelik, Gülay Samancı, Rehe Denemeç, İhsan Şener, Oktay Saral, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu, Gülşen Orhan, İsrafil Kışla ve pehlivan Hamza Yerlikaya.


Önemli görevlerin başında olan, Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşları, danışmanları, baş danışmanları hepsi... Hem oturdukları koltuklardan maaşları, hem başka kurum ve kuruluşlardaki görevlerinden ötürü ikinci maaşları, huzur hakları var.


Son zamanlarda en yakınındaki isimlerden biri ise Nureddin Nebati. Bakan maaşı ile yönetim kurulunda olduğu için Türk Telekom'dan maaş alıyordu. Laf olmasın diye, Türk Telekom'dan ayrıldı sonra.


Erdoğan'ın yıllardır en yakınındaki isim Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın da TÜRKSAT yönetiminde... İkinci maaşı var, almıyordur mutlaka.