Türkler hariç bütün dünya çok memnun!

Ocak 2004, ABD Başkanı Bush Beyaz Saray'daki başkanlık rezidansındaki Old Family Dining Room'da verdiği yemekte Başbakan Erdoğan'ın ekonomi programını öve öve bitiremedi "Artık Türk ekonomisini konuşmaz olduk. Önceden endişeleniyorduk. Kaygılarımız bitti" dedi.

Ekim 2004, Uluslararası Para Fonu (IMF) Türk ekonomisini övdü. Kaplan ekonomi olma yolunda olduğumuz söylendi.

Ekim 2005, Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Türkiye analisti Yoshihiko Tamura, Türk ekonomisini göklere çıkardı.

Ekim 2006, IMF Başkanı Rodrigo de Rato Türk ekonomisini yere göğe sığdıramadı. "Çok hızlı büyüyorlar. Türk ekonomisi reformlarla dış şoklara karşı dayanıklı hale geldi" dedi.

Ekim 2010, New York Times Türk ekonomisine övgüler yağdırdı.

Mayıs 2011, The Boston Consulting Group'un (BCG) Yönetim Kurulu Başkanı Hans-Paul Bürkner "Türk ekonomisinin geldiği nokta çok etkileyici" dedi.

Kasım 2012, Suudi Arabistan gazetesi Saudi Gazette enteresandır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tam sayfa analiz yayınladı. Erdoğan sayesinde 'daha demokratik ve ekonomik açıdan istikrarlı, dinamik bir ülke' haline geldiğimizi yazdı.

Mart 2013, Tansu Çiller'e de danışmanlık yapan Rus ekonomist Prof. Dr. Vladimir Kvint "Türkiye bulunduğu coğrafyada lider. 2007-2008 küresel krize Türkiye hazır değildi. Ama dönemin hükümeti aldığı akılcı ve başarılı önlemlerle kritik süreci kolay atlattı" dedi.

Mart 2016, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara Erdoğan'ı ve Türk ekonomisini övmelere doyamadı "Büyük devlet adamı iktidarda olduğundan beri büyük bir Türkiye, güçlü bir ekonomi inşa etmiştir. Türkiye'yi dünyanın 16, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi yapmıştır" dedi.

Haziran 2018, Japon kredi derecelendirme kuruluşu 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri sonrasında 'Türk ekonomisinin uçuşa geçeceğine' dikkat çekti.

Nisan 2019, Londra Finans Merkezi Başkanı Lord Mayor Peter Estlin "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda dünyadaki 13. büyük ekonomi. Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" dedi.

Mayıs 2020, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, "Türkiye'de V şeklinde bir ekonomik iyileşme olacak" dedi!

Kasım 2020, IMF'ye şırrak diye 5 milyar dolar borç verecek hale gelen Türkiye değişik bi şey yaptı. IMF'den aldığı paraları geri veremeyen Somali'nin 3.3 milyon dolarlık borcunu ödedi!

Mart 2021, İtalyan Il Sole 24 One gazetesi Türk ekonomisini övdü "Türkiye dünya devlerini geride bıraktı! Ekonomi, eski Hazine bakanı Berat Albayrak sayesinde istikrarlı hale geldi" diye analiz yayınladı.

Aralık 2022, The Wall Street Journal Türkiye'deki ekonomi modelini övdü, Kur Korumalı Mevduat sayesinde TL'deki değer kaybının önüne geçildiğinin altını çizdi. Mayıs 2022'de Alman basını da çok övdü ekonomimizi. Handelsblatt gazetesi "Performansı ile Avrupa ülkelerini geride bıraktılar. Erdoğan ülke ekonomisini ateşledi, mucize" dedi!

Ağustos 2023, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye analizinde yeni ekonomi ekibinin süper olduğuna dikkat çekerek övdü. Mayıs 2023'te Yunanistan basını Türk ekonomisini övmekle kalmadı Slpress haber sitesi 'Yunanistan neden Türkiye ile boy ölçüşemez' başlıklı bir analiz yayınladı.

Ocak 2024, Türkiye ekonomisi uluslararası kuruluşların dikkatini çekip övgüler almaya devam ediyordu. Dünyanın en büyük tahvil fon yöneticisi Pimco "Erdoğan genel seçimleri kazanır kazanmaz ekonomi politikasını aniden değiştirdi. Faizler önemli ölçüde arttı. Yerel halkı liraya yatırım yapmaya ve dolardan uzaklaşmaya teşvik ediyor, çabalar işe yarıyor" değerlendirmesini yaptı.