Özgeçmişim

Gerçeği belirtip vurgulama ve savunma dışında kendimden söz etmeyi hiç düşünmememe karşın yoğunlaşan yazılı ve sözlü istekleri karşılıksız bırakmamak için bu yazıyı kaleme alıyorum. Kötü niyetle kullanılmaya bahane yapılacaksa onu da kişiliklerine, ahlaklarına, vicdanlarına bırakıyorum. Ev hanımı bir annesi ile ilkokul öğretmeni bir babası olarak 5.6.1932'de Tokat'ın Niksar İlçesi'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Niksar'da, liseyi Sivas'ta, Hukuk Fakültesi'ni Ankara'da bitirdim (1956). Ankara Barosu'nda staj yapıp avukat olduktan sonra yedek subaylığımı Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul Anadolu Kavağı'ndaki Sahil Komutanlığı'nda yaptım. Zamanla Ankara Barosu Genel Sekreteri, 1970-72 Başkan Yardımcısı, 1972-74'de de Başkanlık yaptım. 1979 da Cumhuriyet Senatosu'nun seçmesiyle Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildim. Başkan yardımcılığından sonra 1992-1997 yıllarında iki dönem başkanlık yaparak emekli oldum. Sonra Türk Hukuk Kurumu'yla Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı yaptım. Ufuk Üniversitesi'nde 15 yıl kadar Anayasa Hukuku ve Türk Devrim Tarihi dersi verdim.

GÖZCÜ adını SÖZCÜ ile sürdüren gazetemizde kuruluşundan beri haftada iki gün amatör olarak köşede yer alıyorum. Bir psikolog kızım, bir röntgen uzmanı Doç. Dr. oğlum, bir öğretim üyesi hukukçu torunum var. Eşimden kalan evde 14 payla oturuyorum. Arabam yok, eşyalarımdan ve kitaplarımdan başka taşınır taşınmaz hiçbir malım, arsam yok. Emekli aylığımdan başka tek kuruş gelirim yok, borcum da yok. Kimi kendini bilmez, ahlaksız, düzeysizlerin yalanları, saldırıları dışında başka karşıtım olduğunu da söyleyemem.

Değerbilmezlik bir marifetmiş gibi karalama, kötüleme, engelleme sürdürülüyor. ATATÜRK ve İNÖNÜ ile arkadaşlarına yapılan saldırıları, çirkinlikleri, utanmazlıkları gözetirsek bize yapılanları hiç saymamız gerekir. Doğru bildiği yolda hiç yılmadan, yorulmadan, engellemelere, saldırılara aldırmadan yürümek, ilkelerinden ve değerlerinden ödün vermeden çabalarını sürdürmek erdem gereğidir. Kendini bilmezlik, aşırılık ve doyumsuzluk insanlar için düşüklüktür. Kimseyi kandırmadan, aldatmadan, yanıltmadan, doğrularından, ilkelerinden ve değerlerinden ödün vermeden yürüyüp yaşamak onurdur.