Bize böyle üniversiteler lazım

Her öğrencinin yüzmeyi öğrenmek zorunda olduğu bir yüksek okul burası.

Üniversitenin sosyal bir bölümünü de kazansan ilk yıl tüm öğrencilerin fizik, kimya biyoloji ve matematiksel analiz dersi almasının şart olduğu bir yüksek eğitim merkezi.Bekar lisansüstü öğrenciler için 5 yurt ve evli öğrenci aileleri için kampüste 2 apartman binası bulunuyor.Üniversitenin müfredatı, öğrencileri bilimsel bilgiyi pratik alanlarda uygulamaya teşvik ediyor; bu fikir, enstitünün mens et manus veya "zihin ve el" sloganında özetlenmiş.

Öğrenciler üretiyor, patent başvurularında bulunuyor ve/veya yeni şirketler kuruyorlar.

Sistem diğer ABD üniversitelerinde daha sonra yaygın olarak taklit edilmiş.

**

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Amerika Birleşik Devletleri'nde 1861 yılında kurulan özel bir araştırma üniversitesi.

Fakülte ve öğrenci topluluğu liyakate ve teknik yeterliliğe büyük önem veriyor.

Üniversite, özel olarak atanmış bir kurul tarafından yönetiliyor.

Devlet tarafından yetkilendirilmiş, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş.

MIT'nin beş okulu (Fen, Mühendislik, Mimarlık ve Planlama, Yönetim ve Beşeri Bilimler, Sanatlar ve Sosyal Bilimler) ve bir koleji (Schwarzman Bilgisayar Koleji) var, ancak hukuk veya tıp fakültesi yok.

**

Üniversitelerin genel sıralamasında ve öğrencilerin açıkladıkları tercihlere dayalı sıralamalarda ilk beş arasında yer alıyor.

2019'da dünya çapındaki üniversiteler arasında 3. sırada yer almış.

82 önde gelen dergide yayınlanan makalelere en büyük katkıda bulunanları ölçen Nature Index Yıllık Tablolarında 2015'te 7. ve 2017'de 6. Sırada yerini almış.

Üniversite 20 yıllık yatırım getirisi açısından ABD'de üçüncü.

**

Üniversite öğretim üyelerine ek olarak yaklaşık 1300 araştırmacı istihdam ediyor.

2011 yılında, MIT öğretim üyeleri ve araştırmacıları 632 buluş açıkladı, 153 patent aldı, 85,4 milyon dolar nakit gelir elde etti ve 69,6 milyon dolar telif ücreti aldı.

Deshpande Merkezi gibi programlar aracılığıyla MIT öğretim üyeleri araştırmalarını ve keşiflerini milyonlarca dolarlık ticari girişimlere dönüştürüyor.

**

Clarivate Analytics , 2019 yılında MIT öğretim üyelerinden 54'ünü "Çok Atıf Alan Araştırmacılar" listesine dahil etti.

Bu sayı ile dünya üniversiteleri arasında sekizinci sıraya yerleşti.

2017 itibarıyla MIT, Cambridge şehrindeki ikinci büyük işveren.Çalışanlar arasında yapılan anketler, "akıllı", "üretici", "dost canlısı" bir ortamdan söz ederek, iş-yaşam dengesinin "güçlü bir iş ahlakına" doğru eğildiğini gösteriyor.Devletle ülke kalkınmasında öncülük yapan aynı zamanda insani sorumluluklarını da bilen ve etkili tepkiler koyabilen üniversiteler lazım bize.

**

Devletle iş birliği yapması ortak projeler geliştirmesi devleti eleştirmesine engel olmamış.