Rehabilite için köpek bireyin rızası alınmalı

Kasaptan aldığı kanlı kemik parçalarını lüks arabasının bagajına doldurup, ikâmetinden kilometrelerce uzaklıktaki 'patili dostları'na verip vicdanlarını tatmin edenler güvenlikli evlerine dönerken...

Çocukları güvenlikli evlerinden servislerle alınıp servislerle bırakılırken nereden bilecekler

Neyi mi

Oturdukları güvenlikli sitelerden kilometrelerce ötede kanlı kemiklerle besledikleri 'patili dostları'nın parçaladığı çocukların acısını!

Neyi mi

Daha şafak sökmeden işe gitmek için yola düşmek zorunda olan insanların yaşadıkları korkuları!

Köpeğe tapılan sapkın bir dönemdeyiz. Bunun adı hayvan sevgisi değil. Sokak köpekleri tarafından parçalanmış çocuklara sövüp suçlayan ruh hastaları ellerini kollarını sallayarak aramızda geziyorlar. Ne yazık ki yetkili merciler, sokak köpeklerinden daha tehlikeli olan bu varlıkların oluşturdukları tehlikenin farkında değiller.

Bu ruh hastaları için varsa yoksa köpek. Hayvan sevmiyorlar, sadece köpeğe tapıyorlar. Gerçekten hayvan sevseler, sokak köpeklerin parçaladığı kediyi, koyunu kuzuyu da dert ederler. "Ne yapalım doğanın kanunu böyle" diyorlar. Eh o zaman insanlar da kendilerine saldıran köpekleri öldürdüğünde bir yerlerinizi yırtıp yaygara yapmayacaksınız. Her canlı gibi insanın doğasında da kendini korumak için öldürmek vardır!

Ben böyle yazınca köpektaparlar hemen saldırıya geçiyorlar. Hakkımda suç duyurularında bulunuyorlar, tehdit ediyorlar. Benim gibi hayatı cezaevlerinde geçmiş birini mahkemeyle veya başka bir şeyle korkutmak da ayrı bir ahmaklık!

Mâlûmunuz 2021 yılında Hayvanları Koruma Kanunu güncellendi. Her ne kadar kanun maddesinin adı Hayvanları Korum olsa da yapılan güncellemeyle kanun Vahşi Sokak Köpeklerini Koruma Kanunu oldu. Anlaşılan kanunu güncelleyenler de gerçek hayat içinde değiller. Gerçek hayatın içinde olsalardı, saldırgan köpekler belediyeler tarafından rehabilite edilip tekrar alındıkları yere bırakılacaklardır diye izandan uzak bir kanun maddesini yazmazlardı!