Elbette halkın psikolojisini de düşünecekler

"Bu ülkede adalet yok... Biz de adaleti kendimiz sağlayacağız. Bir hafta sonra geleceğiz aynısını yapacağız!"

Bu tehdit içeren sözler, çocuğunu korumaya çalışan bir babaya söyleniyor. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde çeteleşmiş sokak köpekleri okuldan dönen 14 yaşındaki İrem Gölbaşı'na saldırıyor. İrem'i parçalanmaktan annesi ve okul servisinin şoförü kurtarıyor.

İrem'in babası Yaşar Gölbaşı, saldırgan sokak köpeklerinin toplanması için defalarca belediyeye başvurmuş. Çoğu belediyenin yaptığını Şarkışla Belediyesi de yapmış ve çeteleşmiş saldırgan sokak köpekleri hakkındaki şikâyetlerde kulağın üzerine yatmış.

Saldırıyı duyan Yaşar Gölbaşı en doğal baba refleksi göstermiş. Kendisi anlatıyor: "Ben 20 gün önce artan köpek saldırılarına karşı tedbir alınması için ilgili kurumlara başvurdum. Tarlada pancar sürerken kızıma saldırdıkları haberini aldım. Eve dönüp köpekleri uzaklaştırmak için havaya ateş açtım. Bana saldırdıklarında üzerlerine doğru gelişigüzel ateş açtım. Bu sırada 4'ü vurularak telef oldu. Kızım canını kurtardı ancak burada bir can kaybı yaşanmaması için tedbir alınmasını istiyoruz."

Baba Yaşar sağlıklı bir ruh haline sahip her insanın yapması gerekeni yapmış. Lâkin gözaltına alındı. Yetmedi hakim karşısına çıkarıldı. Yetmedi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Önümüzdeki günlerde, ailesini vahşi köpeklerden koruduğu için bir baba Türkiye'de yargılanacak!

Yazımın başında iktibas ettiğim tehdit işte bu kahraman babaya. Bir grup ruh hastası ve onları çeşitli şekillerde istismar edenler adliye önünde, baba Yaşar hakkında verilen tutuksuz yargılama kararını beğenmeyip adaleti kendilerinin sağlayacağını söylediler. "Bir hafta sonra geleceğiz aynısını yapacağız!" derken de baba Yaşar'ın saldırgan köpekleri vurduğu gibi onu vurmaktan bahsediyorlar. Ve bu tehdidi aşikâr olarak kayda alıp internette paylaşıyorlar.

Evet, ben de normal her vatandaş gibi sorayım: Nerede bu devlet

Kahraman baba Yaşar Gölbaşı'nı öldürmekle tehdit eden ruh hastaları ve onların istismarcıları gözaltına alınacak mı İnsanları parçalayan köpeklere karşı oldukça hassas olan devlet kurumları aynı hassasiyeti vatandaşları için de gösterecek mi Yoksa, sokak köpeklerinin öldüremediği Gölbaşı ailesinin köpeklere tapanlar tarafından katledilmesine izin mi verilecek

Sivas'ta bunlar yaşanırken İstanbul'da başka bir sokak köpeği vakası yaşanandı. Haberi okuyunca "Artık bu kadar da olmaz" diyeceksiniz. Haber şöyle: "Esenyurt'ta, 22 Şubat Perşembe günü bir sitenin temizlik şefi Asuman İ. ve site bahçı