Neymiş, görevli memur izindeymiş!

O gün çok zor geçti. Ya alıp gelemezse o gün belgeleri Ya yetişemezse yarın nikâha"

Nikâhımızla ilgili yaşadığımız süreci anlatmaya bugün de devam ediyorum...

Kendimizle olanları kendimizin fedakârlıkları ile ve kolaylıkla hâlledebilmiştik ama bir de bizim dışımızda bizim inisiyatifimiz olmadan yapılması gereken resmî işlemler vardı. Bürokrasi ile iletişim kuracak resmînikâh için gün alacaktık.

İkamet ettiğimiz Küçükköy, Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı bir belediye idi. Nişanlımla birlikte gün almak için gittik belediyeye.

"Nasıl yardımcı olabilirim" diye soran görevliye söyledik; niçin geldiğimizi. Doğruca Belediye Başkanına götürdü bizi nedense. Başkan Raşit Bey tıknazca, güler yüzlü ve kibar bir insandı. Kırk yıllık bir yakını, bir dostu gibi karşıladı bizi. Ziyaret nedenimizi söyleyince:

"Tamam hocam! Memura bırakmam, ben kıyacağım sizin nikâhınızı. Olsun, cumartesi olsun, isterse pazar olsun. Fark etmez. Nerede isterseniz orda İster okulda ister belediyede ister başka bir yerde Zevkle, memnuniyetle" dedi.

Şimdi de böyle midir belediye başkanları, bilmiyorum. 1973'te Küçükköy Belediye BaşkanıRaşit Bey böyle bir "Başkan" idi işte!

Her şey tıkır tıkır yolunda gidiyor derken, bir sorun çıkmasın mı karşımıza Benim nikâh için gerekli belgelerim ta Toros Dağlarının tepesindeki Akseki'den geldi de çabucak, Erdek doğumlu eşimin, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki kayıtları 30 Ağustos'a dek gelmedi de gelmedi! Neymiş efendim; görevli memur izindeymiş!