Muhtar "insanları korkutma" deyince...

Hayvanların sahibi "bir şey olmaz" diye hayvanlar otlatırken ihmalkâr davranıyor.

Hatırama bugün de devam ediyorum... Oğlumun, bu kurtları anlatmasının ardından sonraki günde ve sonrasında başta Kaynarca'nın sol tarafında bulunan Durupınar ve sağ tarafında bulunan Sipahiler köyü insanları olmak üzere çok sayıda çevre köyü insanlarına oğlumun gördüğü bu kurtları ve gelebilecek tehlikeleri anlattım.

Anlatımımda şunlara yer verdim: Yetiştirilip doğaya salınan kurtların bazı yerlerde köy içinde dolaşan hayvanlara zarar verdiklerine şahit olunmuş. Köy ismi de verdim. Hayvanın insanlara alışkın olsa da gece vaktinde insana zarar verebileceğini üzerine basa basa anlattım. Bir muhtara üzerine basa basa anlattığımda bana dediği şu oldu:

"Sen çok şeyler biliyorsun! O mevkide kurtlar, şimdiye kadar insan ve hayvana zarar vermediler. Oralar domuz yatağı. Kurtlar o bölgeye domuzlar ve başka hayvanlar için bırakıldı. Hem hepsi küpeli ve izleniyorlar. Zararları dağ hayvanlarına olur. Bir şey olmaz. İnsanları korkutma!"

Ne yalan söyleyeyim. Muhtarın söylemleri üzerine az sayıda insana uyarıda bulundum... 2024 yılının Kurban Bayramından yaklaşık üç ay sonrasında bir yerden geçerken kurt saldırısı anlatımı duydum. Anlatan kişi insanlara uyarılarda bulunuyordu. Müsaade isteyip ben de dinlemeye koyuldum.

Kutların görüldüğü yerin biraz yukarısında Kurban Bayramının 3. günü akşamında kurtlar 11 küçükbaş hayvanı telef etmiş. Telef edilen hayvanlar, Durupınar köyünün hayvanları. Hayvanların sahibi "bir şey olmaz" diye hayvanlar otlatırken ihmalkâr davranıyor. "Önceden bir şey olmadı, yine olmaz" diye kaybolan hayvanları gündüz vakti aramıyor. Ertesi gün de "nasıl olsa sürüye katılırlar" diye gece de alelusul arama cihetine gidiyor.